18Feb

5 aditivi alimentari de care ar trebui sa te feresti

Postat la 08:31:07 de georgiana in:

aditivi-alimentariMancarea pe care o cunsumam zilnic contine foarte multi aditivi. Cam atat de multi cat sa nu o pastreze “proaspata” pentru un timp destul de indelungat, insa dezavantajele pe care acestia le au depasesc cu mult beneficiile. Am selectat 5 dintre cei mai nocivi aditivi alimentari, dupa cum urmeaza in lista de mai jos:

1. Nitriti

Complimentele pentru culoarea rosiatica si apetisanta, care te face sa salivezi, a hotdog-ilor merg catre, ati ghicit, nitriti. Nitritii sunt asociati cu cancerul si se gasesc cel mai adesea in alimentele provenite din carnea rosie: bacon, sunca, carnati, dar si peste afumat.

2. Olestra

Este unul dintre cei mai cunoscuti aditivi alimentari. Este un substituent pentru grasime, pe care il gasim in chipsurile cu arome, dar si alte snack-uri de acelasi tip. Rezultatele negative ale acestei substante apar in timp, olestra impiedicand absorbita unor anumite vitamine si minerale in organism.

3. Indulcitori artificiali

De ce ai vrea sa apelezi la ceva fals, cand exista atatea lucruri naturale? Zaharoza se gaseste in mod natural in fructe si legume. Printre indulcitorii artificiali cei mai cunoscuti se numara: aspartanul, zaharina si sucraloza. Toate au fost asociate cu aparitia anumitor tipuri de cancer, in urma unor teste efectuate pe animale. Se gasesc in bauturi, in deserturi si alte alimente congelate.

4. Sulfiti

Sulfitii sunt cunoscuti de secole pentru calitatea lor de a prezerva vinul. Sunt considerati, in mare parte, „inofensivi”, dar consumul in exces poate duce la aparitia unor mancarimi ale pielii sau chiar mai rau, la imposibilitatea de a respira.

5. Coloranti artificiali

Culorile care fac mancarea de tip fast food sa para atat de delicioasa duce, de fapt, la aparitia unor reactii alergice, hiperacticitate in cazul copiilor sau chiar cancer. Majoritatea acestor coloranti se gasesc in alimentele procesate, cu volum mare de calorii si putini nutrienti. Data viitoare cand ti se face pofta de junk food, amintesteti ca ceea ce vezi se datoreaza aditivilor alimentari ;)

Cand alegeti un anumit aliment, nu va ghidati doar dupa aparente. Cititi cu atentie ingredientele! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>