06Sep

Ficat sanatos consumand o serie de alimente direct din natura

Postat la 04:52:29 de ioana in:

alimente pentru un ficat sanatosFicatul nostru lucreaza zilnic din greu pentru a ne proteja de efectele negative ale toxinelor. De multe ori acesta devine suprasolicitat si ne poate compromite semnificativ sanatatea. Principalul mod in care corpul elimina toxinele se face prin ficat. El detoxifica si curata organismul, filtrand continuu sangele de toxinele care intra prin tractul digestiv, prin piele si prin sistemul respirator. Iar cand acesta devine suprasolicitat ca urmare a stresului sau a expunerii excesive la toxine, intregul sistem poate fi dezechilibrat, iar sanatatea noastra poate fi grav compromisa.

Este extrem de important ca ficatul sa fie intretinut in mod corespunzator si pentru ca el este de asemenea responsabil pentru producerea de bila. Aceasta reprezinta o alta forma de detoxifiere, necesara pentru defalcarea si asimilarea de grasimi si proteine din alimentele consumate. Fara un ficat functional corpul nostru va fi incapabil sa se curete de toxine si sa absoarba nutrientii.

Pe scurt, buna functionare a ochilor, inimii, creierului, articulatiilor si rinichilor depinde de activitatea ficatului.

Cele mai importante alimente pentru un ficat sanatos

  • Usturoiul. Acesta contine sulf, care activeaza enzimele hepatice responsabile de eliminarea toxinelor din organism. Tot usturoiul contine alicina si seleniu, doi nutrienti puternici care ajuta la protejarea ficatului de toxine.
  • Grapefruitul este bogat in vitamina C si antioxidanti. Ca si usturoiul, acesta contine compusi care stimuleaza producerea enzimelor responsabile cu deteoxifierea ficatului. Contine de asemenea un compus cunoscut sub numele de flavonoide care ajuta ficatul sa arda grasimile si nu sa le asimileze.
  • Ceaiul verde este incarcat cu catechine, un tip de antioxidant care elimina grasimea din ficat.
  • Legumele cu frunze verzi, cum ar fi rucola, papadia, sau spanacul, contin numerosi compusi care neutralizeaza metalele grele din ficat. Verdeturile elimina de asemenea pesticidele si ierbicidele din corp si impulsioneaza fluxul de curatare.
  • Bogate in glutation, fructele de avocado ajuta activ ficatul prin protejarea sa impotriva toxinelor. Unele cercetari au aratat ca daca mancam un avocado pe saptamana timp de 30 de zile putem repara un ficat deteriorat.
  • Turmericul, unul dintre cele mai bune alimente pentru mentinerea unui ficat sanatos, poate chiar ajuta la regenerarea celulelor hepatice.

Source: naturalnews.com

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!  :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>