14Mar

Alimente uzuale considerate mistice de-a lungul istoriei

Postat la 04:00:28 de ioana in:

alimente mistice :)In antichitate, o mica alchimie culinara aplicata unor fructe, legume sau condimente, le putea transforma in alimente magice puternice care ar fi putut vindeca toate tipurile de boli sau i-ar fi facut pe oameni sa se indragosteasca sau sa alunge demonii cat mai departe! :) Este interesant cum banalele alimente de acum aveau atunci o importanta atat de mare si un asemenea impact in viata oamenilor.

Cateva din aceste alimente magice :)

Merele

Marul era descris de obicei ca fiind fructul interzis din pomul cunoasterii. In Europa, in timpul Evului Mediu, merele si cidrul de mere erau folosite in ritualuri de dragoste. Daca o femeie vroia sa fie iubita de un barbat anume, ea trebuia sa doarma cu un mar sub bratul ei si sa-l convinga pe barbatul respectiv sa manance marul in urmatoarea zi. Acest lucru o asigura pe femeie ca el a avut ochi doar pentru ea.

Smochinele

Smochinele intruchipeaza cele mai mari puteri de fertilitate. Se presupunea ca daca vei creste un smochin in casa, acesta iti va aduce noroc si abundenta in gospodarie. In plus, acesta era  considerat a fi un afrodisiac puternic, care conferea proprietati puternice de dragoste si afectiune. In cazul in care o persoana musca dintr-o smochina pe care o tine in mana altcineva, atunci persoana care a mancat smochina se va indragosti nebuneste de cel care i-a oferit-o!

Usturoiul

Cateii de usturoi sunt o parte din credinta populara spirituala si supranaturala. Usturoiul ofera protectie impotriva raului, fie el intruchipat de strigoi, vampiri, varcolaci sau blesteme, si purifica magia rea din alimente.  De asemenea, se spune ca are puterea de a vindeca o serie de afectiuni medicale.

Mustarul

Semintele de mustar au fost odata folosite pentru a trata o varietate de boli. Se spunea ca cine consuma seminte de mustar isi va deschide canalele mentale superioare si astfel persoana respectiva va vedea boli ascunse si influenta raului. Unii europeni rurali presarau seminte de mustar in jurul casei lor, ca  o protectie, iar alte culturi din Orientul Mijlociu credeau ca semintele de mustar le vor permite sa realizeze o mai buna cunoastere a universului.

Rodia

Acest fruct simboliza fertilitatea si abundenta in miturile chineze, grecesti si romane. In unele culturi, rodiile au fost folosite pentru a determina fertilitatea unei femei: se punea o rodie in mijlocul unui cerc si atunci cand aceasta se desfacea, numarul de seminte care sareau in afara cercului urma sa corespunda cu numarul de copii pe care femeia ii va avea.

Sarea

Sarea reprezinta protectie si purificare pamanteasca, aceasta fiind inca utilizata in anumite ceremonii religioase pentru a indeparta impuritatile spirituale si pacatele. Un cerc de sare poate fi folosit ca un scut de protectie pentru a alunga demonii departe, iar gestul de a arunca un praf de sare peste umarul stang, ar putea risipi spiritele rele.

Rosiile

Cand rosiile au fost introduse pentru prima data in Europa in anul 1500, au fost considerate improprii pentru consum si posibil otravitoare. In schimb, au fost uneori plasate in ferestre pentru a alunga spiritele rele si pentru a respinge energiile negative. In plus, puteau face parte din ritualuri de dragoste intr-un mod similar cu merele. Incepand cu secolul al XVIII-lea au fost consumate pe scara larga si folosite in tot felul de mancaruri.

Sursa: yummly.com

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>