05Mar

Ambalaje de plastic – un risc la adresa siluetei?

Postat la 04:00:52 de ioana in:

ambalaje de plasticIncepand de la apa pe care o bem intreaga zi si pana la mancarea la caserola de la pranz, o mare parte din tot ceea ce consumam zilnic se gaseste in ambalaje de plastic. Iar acest aspect ar putea dauna grav nu doar sanatatii, dar si siluetei noastre, fiind una dintre cauzele recent descoperite ale obezitatii.

Se pare ca bisfenolul (BPA), un compus toxic si cancerigen aflat in compozitia acestor ambalaje de plastic, creste riscul de diabet de tip II, boli de inima sau obezitate; acest compus poate “pacali” corpul in a produce mai multa grasime si mai multa insulina, dezvoltand in timp rezistenta la insulina si marind astfel riscul de diabet sau obezitate.

Amenintarea din numeroasele ambalaje de plastic

“Atunci cand consumi ceva ce contine BPA, e ca si cum le-ai spune organelor tale ca mananci mai mult decat o faci in realitate.” - acestea sunt cuvintele lui Angel Nada, unul dintre cercetatorii de la Miguel Hernandez University, care ne mai avertizeaza si ca aceasta substanta toxica ataca in special pancreasul. Cel mai mare pericol pe care il prezinta bisfenolul este la adresa femeilor gravide si a bebelusilor nenascuti, acestia fiind expusi nu doar la BPA, ci si la nivelul crescut de insulina al mamei, iar expunerea la o cantitate mare de chimicale inca din uter poate “programa” lupta cu kilogramele de-a lungul vietii.

Cat priveste efectul acestei substante asupra adultilor, conform unui studiu realizat de Scoala Medicala Universitara din Atena, se pare ca bisfenolul ar putea fi una dintre cauzele aparitiei chisturilor ovariene, a problemelor de infertilitate sau a disfunctiilor la nivelul testiculelor.

Cum ne ferim de amenintarea prezenta in ambalaje de plastic?

Avand in vedere vremurile pe care le traim… este cam greu! Important este sa incercam sa “compensam” pe alte cai, cum ar fi alimentatia, o viata activa si eliminarea viciilor si sa punem cateva caramizi solide la fundatia sanatatii noastre.

Sursa: doarnatural.ro

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>