12Dec

Apa plata cu lamaie – reteta tineretii fara batranete

Postat la 08:57:37 de georgiana in:

apa-plata-cu-lamaieAtunci cand iti este sete, dar nu vrei sa apelezi la bauturi cu continut caloric, apa plata cu lamaie este o alegere inspirata, atat pentru corp, cat si pentru minte. Iar lamaia pe timp de iarna este o adevarata binecuvantare, vitamina C pe care aceasta o contine ajutand la intarirea sistemului imunitar.

Vitaminelele si mineralele din apa plata cu lamaie

Lamaia este unul dintre cele mai raspandite fructe din lume si, in ciuda gustul acrisor, este consumat mai ales datorita calitatii acestuia de a fi un puternic antioxidant.

Printre vitaminele pe care le gasim in lamaie se numara vitamina C, E, B1, B2, B6, B9 si vitamina A. Acidul folic pe care il contine lamaia poate preveni afectiuni precum declinul cognitiv, bolile cardiovaculare, dar si bolile mintale. Vitamina C este cea care controleaza regenerarea tesuturilor pielii.

Mineralele precum potasiul si sodiul ajuta la mentinerea greutatii, tocmai de aceea apa plata cu lamaie este folosita in diferite diete pentru slabit. In plus, combinatia de apa cu lamaie te va face sa consumi mai multe lichide decat daca ai bea apa in stare pura, iar consumul suficient de apa este esential pentru pastrarea sanatatatii. Apa este cea care elibereaza organismul de toxinele din sange si din organele vitale, conducand nutrientii la celulele corpului. Nu uita ce necesarul zilnic de apa la femei este de 2,2 litri de apa/zi, iar la barbati litri apa/zi.

Alte minerale care se mai gasesc in apa plata cu lamaie sunt: fosfor, magneziu, calciu, mangan, cupru, zinc.

Si sa nu uitam ca acidul citric este cel responsabil cu eliminarea pietrelor la rinichi, dar si cu mentinerea arterelor curate, pentru a preveni bolile cardiovasculare. Apa cu lamaie este o reteta naturala pentru curele de dezintoxicare, hidratare si mentinere a tineretii pielii.

 


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>