19Sep

Ardei gras – cum sa te bucuri de el in mai multe preparate culinare!

Postat la 04:00:00 de ioana in:

Pietele sunt pline incepand din vara pana toamna tarziu cu ardei gras, leguma plina de culoare care are un gust dulce, nu picant, cum au ardeii iuti. Ardeiul gras verde, cel mai cunoscut soi, este mai putin dulce decat cel rosu, portocaliu sau galben, insa este la fel de benefic pentru sanatate.

Atunci cand cumperi ardei gras, alege-l sa fie stralucitor si fara pete. Dimensiunea si forma vor varia foarte mult, insa gustul va fi la fel de bun. Continand multe vitamine si fiind sarac in calorii, ardeiul gras poate si trebuie sa fie adaugat la o varietate de feluri de mancare pentru a aduce atat culoare cat si aroma in dieta ta. Poti sa folosesti ardei gras proaspat, copt sub forma de salata sau il poti congela, ca sa ai rezerve pentu iarna.

Iata cateva idei pentru a folosi ardei gras in dieta ta zilnica

Pepara in casa o pasta din ardei grasi rosii pe care o poti consuma ca atare, sau o poti folosi ca adaos la diverse preparate. De asemenea, o poti conserva pentru iarna in borcane cu capace, inchise ermetic. Prepara o salata din ardei grasi verzi, rosii, galbeni, portocalii. Taie ardeii in felii subţiri si amesteca-i cu ceapa verde, otet de mere si maioneza suficienta pentru a acoperi amestecul. Lasa salata sa stea in frigider pana se inmoaie putin ardeii.

Alaturi de carnea care sfaraie pe gratarul incins, pune cativa ardei grasi din toate culorile, coace-i si prepara o salata cu ulei de masline, otet de mere, usturoi si marar verde.

Ardeiul gras este ingredientul perfect in diverse preparate rapide facute pe foc. Acesta nu aduce numai culoare stralucitoare si aroma, dar atunci cand este taiat in felii subtiri, se gateste repede. Adauga in tigaie ardei grasi din toate culorile taiati felii subtiri, prajeste-i putin in ulei de masline pana se inmoaie si apoi  asaza feliile peste omleta pentru un mic dejun savuros si colorat.

Ardeii grasi indiferent de culoare, pot fi consumati umpluti. Daca folosesti un amestec de branza, ceapa verde si marar, poti umple ardeii cu acest amestec si ii consumi ca apertiv. Umpluti cu carne de vita, de curcan sau doar cu orez, se pun intr-o tava la cuptor cu sos de rosii si se consuma calzi cu smantana sau iaurt, dupa gust. Daca vrei, poti incerca o reteta de ardei umpluti cu un amestec de carne de curcan, dovlecei, coriandru si curry. Aroma este deosebita!

Incearca si amestecul delicios din ardei grasi, rosii, usturoi, migdale si boia de ardei. Pune toate ingredientele pentru cateva minute intr-un blender. Poti inlocui migdalele cu alune daca iti plac mai mult. Serveste acest sos aromat peste carne sau peste sau foloseste-l ca sa marinezi legumele pentru gratar.

Prepara un blat de pizza, unge-l cu ulei de masline extravirgin si acopera-l cu felii subtiri de ardei gras rosu, portocaliu si galben, adaugs branza ricotta, presara cu parmezan ras, adauga frunze proaspete de busuioc si pune la cuptor pizza pana devine aurie.

Pregateste-te pentru iarna care va veni si prepara ardei grasi umpluti cu varza rosie, o delicatesa de muraturi!

Desigur ca lista retetelor pe baza de ardei gras poate continua, dar te las pe tine sa ne spui care este reteta ta preferata?

Nu uitati sa dati LIKE si pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu noutati, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!

Asteptam parerile voastre!


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>