08Apr

Motivul pentru care ar trebui sa reduci consumul de bauturi energizante

Postat la 07:37:46 de georgiana in:

bauturienergizanteFiecare are anumite momente in care trebuie sa recurga la „surse alternative” de energie. Poate avem o petrecere pe care nu o putem rata, o zi de munca foarte grea, o noapte de studiu inainte de sesiune, asa ca trebuie sa ramanem treji pentru o perioada cat mai lunga de timp. Multi alegem bauturile energizante deoarece au efecte imediate. Dar pe langa efectele imediate, exista si parti mai putin benefice pentru organism, in special pentru inima.

Conform unui studiu recent prezentat in cadrul unei reunini a  Radiological Society of North America, adultii sanatosi care au consumat bauturi energizante au prezentat o rata semnificativ crescuta a batailor inimii. Desi a fost un studiu mic, efectuat pe 15 barbati si 3 femei, rezultatele sunt destul de concludente: la o ora dupa ce au consumat bautura energizanta care continea 400 mg taurina si 32 mg cofeina, fiecare dintre participanti a manifestat o crestere a tensiunii arteriale in ventriculul stang al inimii.

Desi cercetarile nu au demonstrat legatura directa intre consumul de bauturi energizante si performanta atletica, sfatul specialistilor este sa diminuam consumul lor si sa le inlocuim cu surse naturale de energie.  Spre exemplu, le puteti inlocui cu:

  • Un  mar cu unt de arahide
  • Iaurt grecesc cu fructe de padure
  • Biscuiti din grau integral si crema de branza

Voi ce alte tipuri de alimente/bauturi alegeti pentru a avea mai multa energie? :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>