14Dec

Brad de Craciun natural sau artificial? Voi ati rezolvat dilema?

Postat la 04:00:55 de ioana in:

brad de CraciunUn lucru este cert: Craciunul se apropie cu pasi repezi. Luminitele sunt aprinse peste tot, magazinele sunt impodobite si pline cu decoratiuni de Craciun, forfota cumparaturilor si a cadourilor a inceput. A mai ramas insa un detaliu important de rezolvat: ce brad de Craciun impodobim anul acesta? Optam pentru unul natural sau pentru unul artificial? Nu stiu daca voi ati rezolvat aceasta dilema, dar noi ne-am gandit ca ar fi o idee buna sa analizam ambele optiuni pentru ca bradul de Craciun este simbolul Craciunului. :)

Argumente  pro si contra pentru un brad de Craciun natural

Pro: Putin brazi de Craciun mai provin din paduri. Marea majoritate provin din pepiniere, fiind special crescuti pentru aceasta perioada a anului. Daca ne decidem sa cumparam un brad de Craciun natural putem chiar sa ne orientam spre unul in ghiveci si la finalul sarbatorilor sa il plantam sau sa il pastram pe terasa casei sau pe balcon (dupa caz :)). Oricum, mirosul de brad in perioada sarbatorilor de iarna este inconfundabil si nu ar trebui sa lipseasca din casa.

Contra: Din pacate, o parte din brazii comercializati la noi inca mai provin din defrisarea ilicita a padurilor, asa ca daca optam pentru un brad de Craciun natural trebuie sa fim foarte atenti la provenienta acestora, pentru a nu incuraja defrisarile necontrolate. Alta problema ar fi, daca ne uitam cu atentie la brazii proveniti din pepiniere, ca acestia sunt crescuti fortat prin utilizarea unor pesticide daunatoare mediului natural si chiar daunatoare noua. Acel miros de brad atat de specific acestei perioade, s-ar putea sa fie daunator sanatatii.

Argumente  pro si contra pentru un brad de Craciun artificial

Pro: Sunt mult mai ieftini, pot fi folositi ani la rand si cateodata vin chiar gata decorati. La finalul sarbatorilor pot fi stransi rapid si depozitati in spatii inguste, fara a-si lasa acele prin toata casa.

Contra: Un brad de Craciun artificial este de obicei confectionat din materiale toxice, precum PVC-ul. Daca ne uitam cu atentie pe etichetele acestora o sa vedem ca suntem atentionati ca dupa instalarea lui sa ne spalam pe maini pentru a evita ingerarea unor metale daunatoare sanatatii (de exemplu, multi brazi artificiali contin plumb).

Noi inca ne mai gandim la cele doua optiuni. Tu ce preferi? :)

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>