11Jul

Caise dulci si aromate te ajuta sa te pastrezi in forma si plin de energie tot anul!

Postat la 04:14:03 de ioana in:

caiseProfita din plin de perioada verii pentru a-ti incarca bateriile cu antioxidanti, vitamine si minerale din surse naturale. Vara ne ofera foarte multe placeri din punct de vedere gastronomic: cirese, visine, caise, piersici, rosii, ardei, salata etc. Dintre toate aceste minunatii oferite de natura iti recomand in aceasa perioada caisele. Daca pana acum nu le-ai acordat prea mare importanta, este timpul sa o faci. Caisele se numara printre cele mai apreciate fructe, ele fiind consumate cu placere atat de catre copii cat si de catre persoanele mai in varsta. Caisele au un gust dulce si un miros foarte aromat, dar pe langa aceasta, ele sunt sanatoase si bogate in vitamine, ajutandu-ne sa ne pastram in forma si plini de energie pe tot parcursul anului. Compusii din caise regleaza tranzitul intestinal, ajuta la vindecarea ranilor, fortifica muschii si creierul si favorizeaza somnul. De asemenea, caisele sunt recomandate in cazuri de anemii, iar datorita proprietatilor nutritive si a faptului ca sunt hipocalorice, sunt ideale pentru regimurile de slabire.

Constituind una dintre cele mai generoase surse naturale de vitamina A, C si complexul de vitamine B, potasiu si betacaroten, caisele sunt un prim ajutor pentru organism in lupta impotriva bacteriilor si infectiilor, in remediul tesuturilor bolnave, in dezvoltarea unei danturi si structuri osoase solide si ne ajuta, in plus, sa ne pastram o vedere buna si agera. Acest fruct ne tonifica stomacul, ficatul, inima si vederea prin suplimentarea la nivelul organismului a rezervei de vitamine si minerale.

Datorita continutului de celuloza si pectina al fructului, acesta este foarte des folosit ca laxativ usor in problemele de constipatie. Provocand o reactie alcalina in interiorul organismului, ajuta la digestie atunci cand este consumat inainte de masa. Cu un continut bogat in fier, caisele sunt recomandate in cazuri de anemie, ajutand totodata la cresterea cantitatii de hemoglobina produsa de corpul nostru.

Despre miezul de caise si sucul de caise

Foarte hranitor, miezul de caise este bogat in vitamina B17. Aceasta vitamina este un ajutor foarte important in lupta impotriva principalului inamic al sanatatii omului, cancerul, deoarece distruge celulele cancerigene. Samburele de caisa este bogat in proteine si acizi grasi principali – acid oleic si linoleic – si contine in proportie de 45% ulei, considerat la fel de benefic pentru organism ca si uleiul de migdale.

Sucul de caise constituie un adevarat medicament natural atunci cand este folosit de catre bolnavi cu febra ridicata sau cu boli de piele. Amestecat cu miere acest suc este foarte racoritor pentru cei care au febra mare, contribuind de asemenea la eliminarea toxinelor din organism. Aplicat prin tamponare pe diferite leziuni, eczeme, arsuri provocate de expunerea la soare sau alte probleme survenite prin expunerea la frig sau medii reci, sucul de caise actioneaza eficient, amelioreaza si vindeca epiderma afectata.

Atentie insa! Caisele contin salicilat natural (un compus asemanator aspirinii), care poate provoca reactii alergice la persoanele sensibile.

Daca nu sunteti alergici profitati din plin de vara si consumati caise! :)

Nu uita sa dai LIKE si pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu noutati, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!

Asteptam parerile voastre pe siteul Valea Mare!


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>