24May

Capsuni, capsuni si iar capsuni: 5 retete de sezon cu parfum de vara!

Postat la 04:00:16 de Valea Mare in:

capsuni

Parfumate, dulci dar in acelasi timp acrisoare si racoritoare, intr-un cuvant (ma rog, de fapt in 3) delicios de savuroase! Exista cineva care nu se da in vant dupa capsuni?! Nu creeed… :D Ei bine, avem motiv de bucurie pentru ca mai este chiar luna in care acestea apar si la noi, iar pietele au inceput deja sa fie pline de capsuni (e drept majoritatea inca de import, insa deja au aparut si cele romanesti si intr-o saptamana doua vor fi in sezon maxim). Asa ca ne-am gandit sa va mai facem inca o bucurie de primavara si sa va bagam la idei cu 5 retete de capsuni, toate usor de facut si extrem de usor de savurat:

Smoothie de capsuni si banane

Ingrediente:

  • 1 banana medie coapta
  • 3 capsuni mari, spalate si curatate de codite
  • un sfert de ceasca de iaurt de vanilie
  • cateva cuburi de gheata
  • apa rece

Mod de preparare:

  1. spargeti cuburile de gheata in blender
  2. adaugati cateva linguri de apa rece
  3. taiati banana in bucati
  4. puneti in blender bucatile de banana, capsunile si iaurtul
  5. amestecati pana cand se omogenizeaza; in cazul in care compozitia vi se pare prea groasa, adaugati putina apa rece
  6. asezati-va, relaxati-va si savurati acest smoothie sanatos si racoros :)

Capsuni cu ciocolata

Ingrediente:

  • 12 capsuni mari coapte, spalate cu codite
  • 225 g ciocolata amaruie 70%
  • 110 g ciocolata alba (asta in cazul in care vreti sa ornati capsunile si cu ciocolata alba, peste ciocolata neagra)
  • fulgi de nuca de cocos
  • nuci tocate (puteti incerca si cu migdale, fistic sau alune, ce va place mai mult!)

Mod de preparare:

  1. topiti ciocolata neagra intr-un bol pus intr-o oala mica cu apa fierbinte; intr-un bol separat, topiti ciocolata alba in acelasi mod
  2. infigeti o scobitoare in fiecare capsuna (in partea cu codita) si apoi inmuiati-le in ciocolata neagra topita, pana aproape de codita; asezati fiecare capsuna pe o foaie de pergament (foaie de copt) si asteptati sa se intareasca ciocolata (daca vreti sa folositi si ciocolata alba, stropiti usor fiecare capsuna cu ciocolata alba peste cea neagra si lasati-le in continuare la uscat)
  3. daca vreti ca fiecare capsuna sa contina nuci, migdale, fistic, alune si/sau nuca de cocos, dupa ce scufundati capsunile in ciocolată topita, tavaliti-le imediat prin miezul maruntit si asezati-le pe o foaie de copt pentru a se usca

Cocktail de capsuni

Ingrediente:

  • trei sferuri de ceasca de smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o lingura de miere
  • 3 cani de capsuni proaspete
  • o cana si jumatate de suc de mere rece
  • o jumatate de cana de rom
  • o treime de ceasca de zahar brun brut
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • o jumatate de ceasca de biscuiti maruntiti
  • o lamaie taiata felii
  • cateva capsuni proaspete feliate, pentru decorat
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare:

  1. puneti in congelator 4 pahare goale de daiquiri (sau de martini)
  2. amestecati smantana, coaja de lamaie si mierea de albine intr-un castron pana cand se omogenizeaza si puneti castronul la rece in frigider
  3. pasati capsunile proaspete intr-un blender, alaturi de suc de mere, rom, zahar si suc de lamaie
  4. puneti biscuitii maruntiti intr-o farfurie
  5. scoateti paharele din congelator, umeziti-le marginile cu o felie de lamaie si apoi inmuiati-le in biscuitii maruntiti din farfurie
  6. puneti in fiecare pahar cocktail-ul obtinut din capsuni, suc de mere, rom, zahar si suc de lamaie si decorati cu frisca si cu felii de capsuni
  7. e bine sa faceti aceasta reteta in compania altor persoane, deoarece veti experimenta un chef acut de vorba :D

Salata de capsuni, portocale si kiwi

Ingrediente:

  • o lingura de suc de portocale
  • 2 lingurite de miere
  • 2 portocale, decojite si feliate
  • 2 cani de capsuni feliate
  • 1 cana de boabe de struguri taiate pe jumatate
  • 2 fructe de kiwi, decojite si feliate
  • 2 linguri de frunze de menta tocate

Mod de preparare:

  1. combinati intr-un castron sucul de portocale si mierea
  2. adaugati fructele taiate si amestecati-le cu sucul din castron
  3. acoperiti vasul si puneti-l la rece cel puţin o ora
  4. presarati cu frunze de menta inainte de servire

Serbet de capsuni cu menta

Ingrediente:

  • 1 kg de capsuni
  • un sfert de ceasca de frunze de menta tocate
  • un sfert de ceasca de zahar nerafinat din trestie, sau miere
  • miez de baton de vanilie (dupa gust)

Mod de preparare:

  1. amestecati toate aceste ingrediente, fie cu mixerul, fie intr-un blender, pana cand se omogenizeaza
  2. daca va este foarte pofta se poate consuma imediat, insa recomandarea mea este sa il puneti la congelator pentru a se intari putin (sau cel mai bine faceti o compozitie dubla pentru a va putea bucura de el in ambele faze! :))

Asa cum vedeti, aceste retete cu capsuni nu sunt doar simplu de pregatit, ci si proaspete, vibrante si aromate, numai bune pentru un sfarsit de primavara cu aroma de vara. Hai, fuga la piata ca vad ca deja va ploua-n gura de pofta! :D

Sursa: food.com, nourishedkitchen.com

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>