13May

Ce alimente NU ar trebui depozitate in frigider

Postat la 07:46:56 de georgiana in:

alimente-frigiderAvem tendinta, din simpla dorinta de a pastra alimentele sanatoase si proaspete pentru o lunga perioada de timp, sa punem tot ce aducem de la piata sau de la supermarket in frigider. Ati fi surprinsi sa aflati ca exista oameni care depoziteaza pana si painea in frigider. Am facut o lista cu alimente pe care nu ar trebui sa le depozitezi niciodata in frigider.

Evita sa depozitezi aceste alimente in frigider:

Ceapa

Ceapa trebuie tinuta intr-un loc racoros, intr-adevar, dar un loc aerisit si uscat. De asemenea, aceasta trebuie scoasa din punga de plastic si depozitata intr-o cutie sau punga de hartie. Exceptie pot face feliile de ceapa, pe care le poti tine cateva ore intr-un recipient acoperit.

Pepeni intregi

Pepenii verzi, bogati in antioxidanti precum licopena si beta-caroten, isi pierd o buna parte din aceste proprietati daca sunt tinuti in frigider. Pentru a mentine acesti antioxidanti, este bine ca pepenii sa fie pastrati la temperatura camerei. Feliile de pepene pot fi, in schimb, pastreate in frigider, dar acoperite.

Usturoi

Nu depozitati usturoiul in frigider pentru ca incepe sa inmugureasca. La fel ca in cazul cepei, pastrati usturoiul intr-un loc racoros si intunecos, uscat.

Cartofi

Si cartofii trebuie tinuti in spatii aeriste si uscate, dar si intunecoase. Expunerea la lumina ii inverzeste, iar tinerea lor in frigider duce la aparitia mucegaiului. Scoateti cartofii din punga de plastic, imediat ce veniti de la cumparaturi, si depozitati-i intr-o cutie de carton, in camara. Nu ii spalati inainte pentru ca putrezesc.

Miere

Mierea trebuie pastrata intr-un recipient ermetic, la temperatura camerei, intr-un loc uscat. Inghetarea duce la cristalizarea continutului de zaharuri si apare acel fenomen cunoscut sub numele de „zaharisire”. Mierea poate fi tinuta la temperatura camerei pentru o perioada nedeterminata de timp pentru ca este singurul aliment fara data de expirare.

Caise, banane, kiwi, prune si Mango

Acestea pot fi pastrate in raft pana cand se coc bine de tot, fara a pune in pericol santatea cuiva. Nutrientii lor sunt mai bine pastrati in acest fel, decat in cazul in care sunt pastrate in frigider.

Cafea

Atat boabele de cafea, cat si cafeaua macita trebuie pastrate in recipeinete inchise ermetic, in locuri uscate.


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>