24Jan

Ce se intampla in organismul nostru atunci cand bem cola

Postat la 08:54:40 de georgiana in:

cand-bem-colaBauturile de tip cola sunt mai ieftine decat cele naturale, dar asta nu inseamna ca sunt si mai bune. Un studiu publicat in revista Respiratory releva faptul ca cei care consuma bauturi de acest tip au cu 48% mai multe sanse sa se confunte cu atacuri de inima sau infarcturi.

Iata ce se intampla in organism imediat dupa ce bei cola:

Dupa 10 minute: dupa consumarea unui pahar de cola, in corpul nostru are loc “o greva”. Zaharul nu poate actiona cum trebuie datorita cresterii acidului fosforic, asa ca are loc o “batalie”, care da senzatia de balonare.

Dupa 20 de minute: are loc “un salt” al nivelului de insulina in corp.

Dupa 40 de minute: procesul ingerarii cofeinei in corp este completat. Pupilele se maresc si creste tensiunea arteriala deoarece ficatul proceseaza o cantitate mare de zahar din sange. Receptorii de adenozina sunt blocati si starea de somnolenta dispare.

Dupa 45 de minute: Organismul creste nivelul de productie al hormonului numit dopamina, care creeaza starea de fericire. Procesul este similar consumului de heroina.

Dupa o ora: acidul fosforic combina calciul, magneziul si zincul in tractul intestinal si are loc o supraincarcare a metabolismului. In urma fenomenului, calciul este eliminat prin urina.

Dupa mai mult de o ora: Efectele diuretice “intra in actiune”. Calciul, magneziul, zinc-ul si sodiul, substante necesare pentru santatea oaselor si nu numai, sunt eliminate. In acest moment putem deveni iritabili. Intreaga cantitate de apa este eliminata prin urina.

Asadar, atunci cand alegeti o cola, oricat de fresh si gustos ar fi, este bine sa stiti si ce se intampla cu organismul vostru :)

 


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>