28Jul

Chiftele din piept de curcan si dovlecel, numai bune cu un pahar de suc de mere :)

Postat la 06:32:36 de ioana in:

chifteleSigur o sa ma intrebi de ce chiftele? Nu sunt tocmai o mancare sanatoasa, doar sunt prajite in ulei… Insa am o surpriza pentru tine: nu le prajesc, ci le coc in cuptor, fara pic de ulei! In plus, folosesc carne din piept de curcan, fara piele, deci fara grasime! Se stie foarte bine ca cea mai sanatoasa carne de pasare este cea de curcan si asta deoarece contine un procent foarte mic de grasimi saturate (colesterol). Carnea de curcan este o sursa foarte buna de proteine, contine zinc, seleniu, vitamina B6, vitamina B12 si aminoacizi.

Dupa ce ai aflat care sunt beneficiile pe care ti le aduce consumul de carne de curcan, cred ca e momentul sa afli si reteta de chiftele. Cantitatile sunt diferite in functie de cat de multe chiftele vrei sa faci.

Pregateste ingredientele si e un moment bun sa pui alaturi un pahar cu suc de mere pentru a te racori :)

  • piept de curcan fara piele
  • un dovlecel mijlociu sau mare, cu miez ferm (sa nu fie apos)
  • usturoi
  • ou
  • sare, piper, marar verde
  • o felie de paine inmuiata in lapte sau apa
  • pesmet sau susan

Mod de preparare

Carnea se toaca fin si se pune intr-un castron in frigider. Dovlecelul se curata de coaja si de samburi si se da pe razatoarea cu gauri mici. Se presara sare si se pune intr-un castron in frigider ca sa-si lase zeama. Dupa ce dovlecelul si-a lasat destula zeama in castron, se scoate din frigider, se stoarce bine si se pune peste carne. Se adauga usturoiul pisat, felia de paine inmuiata in lapte (apa) stoarsa bine, sare, (daca mai este nevoie, avand in vedere ca dovlecelul este deja sarat), piper, marar verde tocat fin si oul. Se amesteca foarte bine compozitia, dupa care, cu mana uda, se formeaza chiftelele dupa forma si dimensiunea preferata. Se dau prin pesmet sau susan si se asaza intr-o tava care are pe fund hartie de copt. Se pune tava in cuptorul incalzit in prealabil si se coc, avand grija sa le intoarcem ca sa se rumeneasca uniform.

Poti servi chiftelele alaturi de o  garnitura la alegere, dar eu iti recomand una dintre acestea:

  • dovlecei si vinete la gratar cu mujdei de usturoi
  • ardei copti cu usturoi si marar verde
  • rosii felii cu usturoi, busuioc si ulei de masline extravirgin

Bineinteles ca langa o portie de chiftele de curcan si dovlecel merge la fix un pahar rece cu suc de mere sau acum chiar unul cu suc de capsuni sau mai nou, cu  suc de cirese, proaspat lansat de Valea Mare. :)

Deja am inghitit in sec! Iti urez spor la treaba si pofta buna!

Nu uitati sa dati LIKE si pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu noutati, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!

Asteptam parerile voastre!


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>