18Dec

Chutney de mere si pere

Postat la 14:39:43 de georgiana in:

chutney-mere-pereIn cazul in care nu stii ce inseamna chutney, acesta este un termen britanic si se refera la o pasta groasa sau sos, folosita pentru asezonarea legumelor sau a carnii. Reteta urmatoare este foarte potrivita alaturi de cateva felii de branza sau cotlet de porc.

Chutney de mere si pere – cum se prepara

Ingrediente

1 lingura ulei de masline

2 cepe esalote, tocate marunt

2 linguri seminte de mustar

1/4 lingurita ardei iute uscat, maruntit

1 lingurita sare

½ lingurita piper

1 kg mere rosii – li se indeparteaza miezul si semintele si se taie in bucatele de 1 cm

1 kg pere coapte, taiate in cubulete de 1 cm

1 ceasca otet de mere

½ ceasca miere

½ coaja de lamaie rasa

1 lingura ghimbir proaspat, tocat

1 cana stafide aurii sau afine uscate

Mod de preparare:

1. Pune o oala la foc mic spre mediu si adauga uleiul de masline. Dupa ce s-a incins putin, adauga ceapa esalota si las-o la prajit cca. 4 minute, pana cand se inmoaie, amestecand din cand in cand. Adauga semintele de mustar, ardeiul iute uscat si maruntit, sare si piper. Mai lasa totul pe foc timp de un minut, amestecand.

2. Adauga ingredientele ramase, cu exceptia stafidelor/afinelor uscate. Ridica temperatura si adu totul la stadiul de fierbere. Cand ti se pare ca dau in clocot, micsoreaza temperatura si lasa totul pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand lichidul se evapora. Ia totul de pe foc, adauga stafidele/afinele si lasa amestecul sa se raceasca.

3. Dupa ce s-a racit, pune-l in borcane cu capac si tine-l la frigider pana la folosire.

Asa cum am spus mai sus, se paote consuma alaturi de felii de branza sau cascaval sau cotlet de porc.


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>