04Jul

Coaja de mar ne poate ajuta sa slabim, asa ca nu o ocoliti!

Postat la 04:00:28 de ioana in:

coaja de marStim cu totii ca un mar pe zi ne tine departe de doctor, insa ceea ce probabil nu stiu foarte multi dintre noi este ca daca in loc de a taia si arunca coaja de mar o vom manca, aceasta ne va ajuta foarte mult la slabit.

Aceasta proprietate de ardere a caloriilor pare a se datora acidului ursolic care se gaseste in coaja de mar.

Cum functioneaza acidul ursolic din coaja de mar?

Cercetarile facute in acest domeniu, e drept deocamdata doar pe soareci, au aratat ca aceasta substanta naturala continuta de coaja de mar ajuta organismul sa arda caloriile in plus. S-a observat ca soarecii hraniti cu alimente grase si cu alimente care contineau acid ursolic, chiar daca mancau mai mult luau mai putin in greutate si dezvoltau o masa musculara mai mare decat cei care mancau doar alimente grase, fara acid ursolic. De asemenea, s-a observat ca aceasta substanta pare sa mentina nivelul de zahar din sange sub control si sa opreasca depunerea grasimii pe ficat.

Cercetarile au aratat ca acidul ursolic (care se mai gaseste de exemplu si in afine, prune, busuioc, oregano sau cimbru) stimuleaza cresterea masei musculare si a “grasimii bune” care arde caloriile. Aceasta crestere a “grasimii bune” protejeaza organismul de obezitate.

Este cunoscut faptul ca persoanele in varsta sufera de atrofie, adica scaderea masei musculare, care are drept urmare un risc crescut de fracturi osoase. De aceea, acidul ursolic i-ar putea ajuta deoarece stimuleaza cresterea masei musculare, reducand astfel riscul fracturilor.

Ca urmare a rezultatelor bune obtinute in urma cercetarilor efectuate pe soareci, se vor continua cercetarile si in randul oamenilor pentru a vedea daca acidul ursolic din coaja de mar ar putea fi concentrat intr-un supliment alimentar care ar ajuta la cresterea muschilor si la pierderea in greutate.

Pana se va ajunge la o concluzie, eu cred ca este oricum bine sa consumam in fiecare zi mere cu tot cu coaja, deoarece aceasta contine multe substante cu efect antiinflamator si antioxidant si circa de doua ori mai mult acid pantotenic si vitamina C decat pulpa merelor. Asa ca spor la rontaiala! :)

Sursa: dailymail.co.uk

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>