16Aug

Colesterol: remedii naturale pentru a il tine sub control

Postat la 06:58:26 de ioana in:

alimente pentru colesterolColesterolul este un produs natural al ficatului si o componenta necesara pentru o sanatate buna. Colesterolul normal este esential pentru repararea celulara si pentru dezvoltare. Acesta joaca un rol critic in imbunatatirea memoriei si in capacitatea de invatare, este precursorul productiei de vitamina D si sintetizeaza hormonii sexuali si steroizii naturali. De asemenea, ajuta la conversia grasimilor in ficat si este un antioxidant puternic care actioneaza pentru a elimina radicalii liberi si pentru a reduce sindromul metabolic. Problemele apar atunci cand nivelul de colesterol HDL este redus, producand inflamatie in sistemul cardiovascular. Prea putin colesterol HDL impiedica producerea de hormoni steroizi, limiteaza capacitatea organismului de a digera alimente in mod corespunzator si produce daune in capacitatea organismului de a crea rezerve de energie. De asemenea, prea putin colesterol HDL duce la aparitia durerilor si inflamatiilor, care reprezinta cauza reala a bolilor de inima.

Remedii naturale si cure pentru nivelurile normale de colesterol

Remediile naturale si curele ajuta la mentinerea nivelurilor normale ale colesterolului, fara necesitatea de a lua medicamente care produc efecte secundare periculoase.

Drojdia de orez rosu

Drojdia de orez rosu chinezesc ajuta la mentinerea echilibrului normal al nivelurilor de colesterol. Drojdia de orez rosu contine substante numite monacolins, care apar in mod natural si sunt transformate de catre organism pentru a rezulta un produs chimic care inhiba productia de colesterol. Consumul unei cantitati moderate de drojdie naturala de orez rosu, ca parte a alimentatiei generale, ajuta la mentinerea nivelurilor normale de colesterol.

Ceai verde

Ceaiul verde contine diferiti compusi care scad nivelul de LDL. Un studiu efectuat in Brazilia, unde oamenii consuma extract de ceai verde sub forma de capsule, indica scaderea nivelului de colesterol LDL cu 4,5%.

Nuci

Consumul regulat de nuci si migdale poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL.

Extract de frunze de anghinare

Extractul de frunze de anghinare duce la scaderea nivelului de colesterol LDL, prin reducerea biosintezei de colesterol in organism si ajuta metabolizarea colesterolului la nivel hepatic.

Fibre solubile

Incetiniti absorbtia de colesterol din intestine prin consumul de alimente, cum ar fi ovaz, legume, prune, mere, morcovi, broccoli, toate bogate in fibre solubile. Consumand 10g de fibre solubile pe zi se poate produce o reducere cu 5% a colesterolului LDL.

Surse: naturalnews.com

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!   :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>