22Dec

Condimente perfecte pentru a da savoare atmosferei de Craciun

Postat la 04:00:13 de ioana in:

condimente de CraciunDe Craciun este o atmosfera foarte calda in bucataria noastra,  si nu doar de la cuptorul  si aragazul care functioneaza la capacitate maxima. Aceasta traditie - gatitul in familie - imi place foarte mult si in apropierea sarbatorilor ma entuziasmez cautand retete pentru masa de Craciun. Foarte importante in perioada aceasta sunt condimentele folosite, acestea oferind un gust aparte tuturor preparatelor. Ca sa nu mai vorbesc de mirosul parfumat care invaluie casa in aceasta perioada! :) Asa ca m-am gandit sa va povestesc si voua care sunt condimentele mele prefarate!

Ghimbirul, un condiment intepator de aromat

Puteti sa il gasiti proaspat, praf sau conservat. Eu personal il prefer pe cel proaspat, insa daca nu gasiti si celelalte variante pot fi luate in calcul. Puteti folosi ghimbir in sucuri de fructe, in iaurt, fursecuri, prajituri si bineinteles, in supe. Noi ne dam in vant in aceasta perioada dupa sos de mere cu ghimbir (reteta pe care promit sa o prezint cu alta ocazie :)). Apoi, intr-o zi friguroasa (asa cum sunt cam toate de Craciun :)) va puteti prepara un ceai de ghimbir sau pur si simplu sa adaugati ghimbir intr-un punch. :) Pentru prepararea ceaiului, etapele sunt simple: se curata aproximativ 2 cm dintr-o radacina de ghimbir si se razuieste intr-o cana peste care se toarna apa fierbinte. Se lasa 5 minute la infuzat si apoi poate fi savurat. Daca vreti puteti adauga putina lamaie si/sau miere.

Scortisoara, printre condimentele specifice Craciunului

Disponibila sub forma de praf sau ca si baton, scortisoara poate fi adaugata la produse de patiserie, placinte, ciocolata calda, supe si tocanite.  Puteti sa o folositi si in prepararea de marinate pentru carne sau in reteta noastra preferata: suc de mere fiert cu scortisoara. :)

Nucsoara, cuisoareleienibaharul si cardamomul pe lista de condimete de Craciun

Daca va place lichiorul de oua, nu uitati sa presarati nucsoara pentru o aroma perfecta. :) Macinata sau nu, puteti folosi nucsoara pentru prepararea prajiturilor, a unor mancaruri cu carne (excelenta cu curcan :)), sau cand faceti paine de casa sau vin fiert.

Cuisoarele si ienibaharul sunt doua condimente extrem de aromate, asa ca atentie la cantitatea folosita. Doar un varf este suficient pentru a condimenta painea, supele, tocanitele, preparatele din peste si dulciurile.

Foarte intalnit in produse alimentare si bauturi din Indiacardamomul adauga un gust unic, dulce-aromat ceaiurilor si dulciurilor. Perfect pentru prajituritort de cafeaceaipaine si alte produse de patiseriePastaile de cardamom sunt minunate atunci cand sunt fierte la foc mic cu orez si inabusite cu fructe proaspete si uscate. Macinat, cardamomul este un condiment binevenit pentru prepararea merelor coapte umplute cu nuci sau migdale.

Eu ti-am povestit ce imi place mie. Tu ai un condiment special care iti ridica moralul de sarbatori? Mi-ar placea sa stiu! :)

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>