16Oct

Coriandru, mai mult decat un condiment: o superplanta!

Postat la 06:29:29 de ioana in:

coriandruCoriandru, unul dintre cele mai vechi condimente, este o planta asemanatoare cu patrunjelul si inrudita cu acesta, drept pentru care se mai numeste si patrunjelul chinezesc. Pe de alta parte, datorita puterii anti-inflamatoare si de detoxifiere a coriandrului, aceasta planta este considerata planta medicinala si poate fi solutia naturala pentru vindecarea multor boli precum: artrita, boala autoimuna, boli de inima, sindrom de colon iritabil.

Coriandru si proprietatile acestuia

Bogat in fitonutrienti, flavonoide, compusi activi fenolici, coriandrul a fost mult timp folosit de catre culturile antice pentru a preveni indigestia si alte tulburari digestive, iar studiile recente au confirmat faptul ca planta ajuta la atenuarea diverselor afectiuni stomacale. S-a constatat ca daca se consuma o ceasca de ceai de coriandru, se poate remedia orice forma de disconfort la nivelul stomacului.

Coriandrul contine doi compusi specifici, cunoscuti sub numele de acid linoleic si acid cineol, ambii avand proprietati anti-artritice si anti-reumatice. Coriandrul, de asemenea, contine o substanta cunoscută sub numele dodecenal, care este de doua ori mai puternica decat antibioticul gentamicina in combaterea infectiei si eradicarea microbilor daunatori din organism. Coriandrul este de asemenea, un antiseptic natural care ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor si este un detoxifiant natural, inlaturand metalele grele din organism. Purificarea organismului prin eliminarea metalelor grele toxice cum ar fi mercur, arsenic, plumb, care se pot acumula in tesuturi sau in alte zone ale organismului ca urmare a expunerii in medii toxice sau a inghitirii accidentale a acestora, se poate face prin consumul zilnic a mai multor linguri de coriandru sub forma de pesto sau prin consumul capsulelor de coriandru.

Coriandrul este un medicament natural anti-inflamator

Cercetatorii de la Institutul de Stiinte Medicale (AIIMS) din New Delhi, India, au constatat ca la cobaii care au primit un extract de pulbere de seminte de coriandru pentru tratamentul poliartritei reumatoide, inflamatiile s-au diminuat in comparatie cu acei cobai care au primit un tratament cu steroizi pentru aceeasi afectiune. Echipa de cercetare, de asemenea, a constatat ca extractul de coriandru poate atenua inflamarea articulatiilor asociate cu alte tipuri de artrita.

Un studiu din 2004 publicat in revista  Food Chemistry mentioneaza ca extractele din frunze de coriandru sunt cele mai puternice. S-a emis ipoteza ca aceasta planta medicinala amelioreaza inflamatia  tocmai datorita continutului sau antioxidant.

Iata cum puteti integra coriandrul in dieta proprie. Amestecati un pumn de seminte proaspete in smoothie-ul zilnic. Puteti aduga de asemenea coriandru, in sucuri, in salate, tocanite si alte preparate.

Eu mi-am cumparat astazi din piata un manunchi de coriandru proaspat. Voi? :)

Sursa: naturalnews.com

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!    :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>