04Feb

Cum sa tratezi cariile in mod natural

Postat la 10:28:58 de georgiana in:

cariileBunicul spunea adesea: „Ofera-i corpului ceea ce are nevoie, atunci cand iti cere. Daca vei alege sa o faci la batranete, va fi prea tarziu”. In copilarie, vorbele bunicului nu mi se pareau atat de eleocvente, dar azi, cand vad ca a ajuns la onorabila varsta de 90 de ani, imi dau seama ca sfaturile sale nu erau simple povesti de adormit.

Oamenii incep sa-si dea din ce in  ce mai mult seama ca tot ceea ce tine de sanatate este strans legat de alimentatie. Exista plante si legume care vindeca organismul la fel de bine cum o fac medicamentele. La fel se intampla si in cazul cariilor dentare, care, conform ultimelor cercetari din domeniu, pot fi tratate in mod natural.

Tot bunicul imi spunea sa nu mai mananc atatea dulciuri pentru ca o sa-mi stric dintii. Cu timpul, au aparut si problemele dentare, dar ceea ce nu stia el era ca legatura dintre carii si dulciuri este pe alocuri doar un mit.

Mituri despre aparitia cariilor

Cei mai multi dintre noi am auzit ca aparitia cariilor este legata de resturile alimentare provenite de la cabohidrati, zaharuri si amidon, care raman intre dinti si care formeaza o bacterie care ataca smaltul.

Curiozitatea survine in faptul ca, potrivit unor descoperiri recente, grupurile de indigeni nu folosesc nici pasta de dinti si nici nu se ingrijoreaza ca ar manca prea mult peste, carne, lapte si legume,adica alimente care formeaza acei acizi despre care vorbeam. Si totusi, acestia au o dantura de invidiat. Care sa fie explicatia?

Adevaratele cauze ale aparitiei cariilor

Cariilde dentare, conform cercetatilor, au 3 factori majori:

 • Dieta saraca in minerale
 • Lipsa vitaminelor loposolubile (A, D, K, E )
 • Nutrientii nu sunt absorbiti in sistemul intestinal

In timp, lipsa vitaminelor si a mineralelor din dieta va creste nivelul de fitate (fitati) – care provin de la fainoase, seminte,nuci si legume – si nivelul de calciu si fosfor din oase va scadea Prin urmare, mineralele sunt inlaturate din oase si asa apar cariile si alte afectiuni ale oaselor.

Ce trebui sa intelegem de aici? Ca zaharul duce, intr-adevar, la aparitia cariilor, dar nu din cauza bacteriei produse.

Remedii naturale pentru tratarea cariilor

Cum spuneam la inceputul articolului, trebuie sa actionam incepand cu cauzele, nu cu efectele, cum suntem tentati sa o facem. Mai exact, trebuie sa restabilim nivelul de calciu si fosfor din sange si sa oferim cale libera mineralelor pentru a ajunge la oase.

Alimente recomandate:

 • Ulei de cocos, produse lactate grase (in special unt), carne care provine la ierbivore, fructe de mare si oase de animale.
 • Mancaruri gatite organic (supele sunt ideale).
 • Carne provenita de la oragene de animale, cum este ficatul
 • Ideal ar fi sa limitati consumul de fitate si de alimente procesate care afecteaza nivelul e zahar din sange.

Suplimentele care mai pot fi luate in considerare pentru tratarea cariilor sunt:

 • Ulei de cod si vitamine salubile A, D si K
 • Magneziu
 • Gelatina

Ei bine, acum am invatat si eu o lectie de viata pe care sa o dau mai departe nepotilor :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

One Response to Cum sa tratezi cariile in mod natural

 1. Darius says:

  Wow foarte tare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>