25Jul

Diabetul zaharat: cum sa reducem riscul consumand legume verzi

Postat la 04:25:02 de ioana in:

diabetul zaharatDiabetul zaharat este una dintre bolile secolului, specialistii estimand ca pana in 2025 vor exista circa 380 milioane de cazuri la nivel global. Se pare ca totusi avem o sansa de a diminua aceste cifre inspaimantatoare. Potrivit unui studiu publicat in British Medical Journal, o dieta bogata in legume cu frunze verzi poate reduce riscul de diabet zaharat.

Stilul de viata si diabetul zaharat

Modificarea stilului de viata, practicarea frecventa de exercitii fizice si adoptarea unei diete adecvate pot preveni diabetul zaharat si pot chiar opri boala, daca aceste masuri sunt puse in practica rapid dupa aflarea diagnosticului. Astfel, cercetatorii au analizat rezultatele a sase studii anterioare realizate pe un esantion de 220.000 de adulti care au cercetat relatia dintre aportul de legume si riscul de diabet. Desi nu a existat nici o legatura puternica intre consumul de legume in general si un risc mai scazut al diabetului, cei care au mancat cel putin o portie si jumatate de legume cu frunze verzi in fiecare zi au redus riscul de diabet cu 14%. In cadrul studiului, la categoria de legume cu frunze verzi (varza, spanac, papadie, etc.), au fost incluse de asemenea legumele crucifere, cum ar fi broccoli si conopida. Cercetatorii au sustinut ca legumele cu frunze verzi au un rol important in a reduce diabetul zaharat, datorita continutului ridicat in antioxidanti si magneziu.

Concluzia este: pentru a evita aparitia diabetului sau pentru a tine in frau aceasta boala, in cazul in care deja s-a instalat, consumati aceste legume care sunt ieftine si si-au dovedit eficienta de ani de zile, ca alternativa la costisitoarele tratamente alopate.

Deci treceti pe la piata si umpleti plasele cu cat mai multe verzituri! Profitati in special de aceasta perioada, cand gasiti de toate la preturi rezonabile. :)

Surse: naturalnews.com

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>