07Jun

Din Italia la Valea Mare – spaghete cu sos pesto cu busuioc!

Postat la 04:36:43 de ioana in:

spaghete cu busuiocAcum doua saptamani, am cumparat de la piata din Campulung Muscel un ghiveci mare cu busuioc, pe care l-am pus in bucatarie la geam, ca sa am  frunze proaspete pentru condimentarea salatei si a mancarurilor. Chiar daca rup des cateva frunze ca sa pun la salata, apar mereu frunze noi si planta este la fel de frumoasa si plina de frunze proaspete. Asa ca ieri seara m-am hotarat sa prepar un sos pesto cu busuioc, asa cum am invatat de la prietenii nostri din Italia, pe care sa-l amestec cu spaghetele fierte “al dente”. Pot sa iti spun ca au fost delicioase! Incearca sa prepari sosul si ai sa te convingi ca am dreptate.

Este o mancare usoara, pe care o poti prepara rapid intr-o seara cand ai chef sa bei un pahar de vin rosu!

De ce ingrediente avem nevoie pe langa busuioc?

Sosul pesto cu busuioc se prepara intr-un mojar de marmura cu ajutorul unui pisalog de lemn. Daca nu ai aceste doua ustensile, poti folosi si robotul de bucatarie, insa ai grija sa nu zdrobesti prea tare ingredientele:

  • o cana mare plina cu frunze proaspete de busuioc
  • 30 g seminte de pin
  • 2 catei de usturoi curatati si tocati
  • 30 g parmezan ras
  • 70 ml ulei de masline extravirgin
  • sare grunjoasa si ulei de masline extravirgin proaspat macinat

Sa trecem la preparare!

Mai intai spala frunzele de busuioc si usuca-le cu un prosop de bucatarie.

Zdrobeste cateii de usturoi cu putina sare si cu frunzele de busuioc intr-un mojar sau in robotul de bucatarie. Pune intr-un bol piureul obtinut si apoi zdrobeste semintele de pin si adauga-le la busuioc.

Adauga in bol, jumatate din cantitatea de parmezan ras, amesteca usor si toarna putin ulei de masline, atat cat sa se lege sosul si sa-i dea o consistenta cremoasa. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi mai adauga parmezan ras si amesteca bine. Toarna ulei, amesteca si gusta. Cand ti se pare ca ai obtinut consistenta dorita si sosul este cremos si gustos, pesto este gata!

Acum poti pune apa la fiert pentru spaghete. Respecta instructiunile scrise pe pachetul de spaghete si vei obtine pastele perfecte “al dente”.

Dupa ce ai scurs spaghetele, amesteca-le cu sosul pesto si cheama repede toti membrii familiei la masa ca sa va bucurati impreuna de gustul delicios al acestei retete preparate la Valea Mare ca la italieni! Nu uita paharele cu vin rosu pentru “cei mari” si paharele cu suc natural de mere, pentru “cei mici”!

Pofta buna!

Nu uita sa dai LIKE si pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu noutati, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!

Asteptam parerile tale pe site-ul Valea Mare!


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>