26Jan

Direct din natura, ce este bine sa facem pentru a avea camara “verde”

Postat la 04:00:25 de ioana in:

direct din naturaNu stiu cum va depozitati voi lucrurile in casa, dar la Valea Mare, inca de cand eram mica, bunica avea o camara (pe atunci mi se parea imensa, dar acum mi se pare ca e prea mica pentru cate lucruri minunate sunt acolo :)) in care gaseam tot felul de bunataturi direct din natura. Imi facea o deosebita placere, cand bunica nu era acasa, sa scotocesc prin camara si sa vad ce alte “bogatii” o sa mai gasesc. :) Si acum traditia depozitarii s-a pastrat si avem o camara in care incercam sa eficientizam spatiul, astfel incat sa depozitam in ea lucruri cat mai sanatoase si sa evitam produsele nocive.

Mai jos puteti  gasi cateva sfaturi despre ce este bine si ce nu este bine sa depozitati in camara.

Alimente direct din natura, alegerea cea mai buna

In camara ar trebui sa aveti mereu la indemana alimente cu care sa puteti pregati o masa sanatoasa, avand insa grija la gradul de deteriorare al produselor respective. Astfel, ar trebui sa aveti in primul rand alimente neprelucrate precum cereale, legume, radacinoase, fructe uscate, nuci si alte seminte si alimente cu un grad mimim de prelucrare, cum ar fi pastele. Un sfat bun de urmat ar fi acela de a nu depozita produse alimentare care au pe ambalaj o lista mult prea lunga de ingrediente sau chiar ingrediente ale caror nume nici nu puteti sa le pronuntati. :)

Este adevarat ca alimentele neprelucrate, direct din natura, necesita mai mult timp pentru a fi preparate, insa ar fi bine sa va ganditi si la sanatatea voastra deoarece alimentele procesate tind a avea un continut ridicat de sirop de porumb, conservanti, coloranti si toate acestea pot provoca cancer, reactii alergice si multe alte boli.

Daca alegeti alimente direct din natura nu uitati sa verificati periodic termenul de valabilitate pentru cele ambalate si gradul de deteriorare pentru cele neambalate!

Cat mai putine recipiente de plastic pentru depozitare

Plasticul poate fi usor si ieftin dar transfera substantele chimice din compozitia lui in produsele alimentare. Daca totusi alegeti sa depozitati in recipiente de plastic anumite alimente, incercati sa le depozitati pentru o perioada cat mai scurta de timp si in recipiente care nu sunt degradate. Mai mult, evitati sa utilizati recipientele de plastic in cuptorul cu microunde, dar cred ca stiati deja acest lucru. :)

Cele mai bune recipiente pentru depozitare sunt cele din sticla, otel inoxidabil si ceramica. Aceste materiale sunt rezistente in timp, pot fi adesea transferate direct de la camara sau frigider in cuptor si, cel mai important, nu contin chimicale care sa se infiltreze in alimente.

Mie imi place sa am totul bine organizat si cat mai la indemana in camara, asa ca folosesc in special recipiente de sticla si ceramica. :)

Pe o astfel de vreme o camara bine organizata si bogata in alimente sanatoase este o adevarata binecuvantare! :)

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>