24Jan

Fazan la cuptor, o reteta delicioasa

Postat la 14:40:45 de ioana in:

fazan la cuptorTi-am promis reteta asta! Acum cateva saptamani, un prieten a venit cu o idee minunata: primise doi fazani pe care ii tinuse in prealabil la fezandat in vin cu felii de portocale si de lamai si, cum stia cat de gurmanzi suntem, s-a gandit sa imparta cu noi placerea de a savura o mancare deosebita: fazan la cuptor in sos de vin. Rezultatul a fost unul absolut delicios si am avut parte de o masa excelenta, dupa cum se vede si in poza! :) 

Reteta fazan la cuptor - de ce avem nevoie? 

  • 2 fazani;
  • 2 lamai;
  • 3 portocale medii;
  • 3 cepe;
  • 16 cateti de usturoi;
  • 1 l de vin rosu;
  • foi de dafin;
  • cimbru;
  • coriandru;
  • boabe de piper;
  • 1 kg de cartofi

Aceste ingrediente sunt calculate pentru 4 portii. 

Cum se prepara reteta vanatoreasca? 

Totul este foooarte simplu…. Se curata fazanii si se pun intr-o cratita. Se adauga portocale si lamai taiate rondele, catei de usturoi pisati, ceapa taiata solzi si restul de condimente dupa gust. Toate acestea se acopera cu vin rosu si se lasa la marinat in frigider timp de minim 24 de ore.

Inainte de a se baga la cuptor se curata cartofii, se taie rondele si se aseaza in tava. Fazanii se pun pe patul de cartofi si se impaneaza cu usturoi. Se adauga vin rosu si se lasa aproximativ 2 ore la cuptor. Ai grija ca din cand in cand sa stropesti fazanii cu sosul din tava!

 Cum sa servesti fazan la cuptor

Fazanul se serveste alaturi de cartofii rumeniti si de o salata proaspata (salata verde, rosii, castraveti, ardei, etc). Merge la fix cu un pahar de suc de mere natural sau chiar un cidru de mere!

Pentru mine a fost prima data cand am mancat fazan si va recomand sa incercati si voi aceasta reteta. Este o experienta culinara savuroasa si absolut delicioasa! 

Nu uitati sa ne spuneti parerile voastre! 

Pofta buna!

Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 Responses to Fazan la cuptor, o reteta delicioasa

  1. nuti says:

    dar cand ii pun in tava cu ce vin ii stropesc,cu cel in care au stat la macerat sau alt vin?

  2. anca toader says:

    am incercat aceasta reteta, este delicioasa, Multumesc pentru reteta!
    Anca

  3. Pingback: Film horror cu un fazan « Someone Somewhere Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>