22Aug

Fructe de vara iarna? Da, afla cum sa le pastrezi!

Postat la 04:18:48 de ioana in:

fructe de vara congelateMai avem putin si vine si luna septembrie, luna in care copiii se intorc la scoala, ceea ce inseamna clar ca zilele de vara sunt aproape de sfarsitul lor. Odata cu ele, coloratele fructe de vara vor iesi din sezon si nu vor mai fi de gasit. Cum sa facem insa sa ne luminam zilele gri de iarna si sa ne bucuram si atunci de savoarea fructelor de padure, de exemplu? Simplu: conservati cateva fructe aromate de vara pentru viitor! Prin congelarea fructelor de padure si a fructelor samburoase, aveti posibilitatea sa salvati o „felie” de soare pentru o zi de iarna deosebit de plictisitoare. Iata cum:

Fructe aromate pe timp de iarna. Economic si chiar usor!

Indiferent de tipul de fructe pe care il alegeti – fie ca este vorba despre piersici, pepeni, sau fructe de padure, ele trebuie sa fie in stare buna. In plus, ele trebuie conservate fara tulpini si fara frunze.

Pentru fructele de padure: clatiti-le bine, eliminati orice urma de pamant, frunze, sau orice fruct care pare lovit sau este moale. Dupa ce au fost curatate, puneti-le pe o carpa uscata sau pe un prosop de hartie.

Pentru samburoase: piersicile, nectarinele, caisele, ciresele, visinele, trebuie sa fie fara samburi. In afara de cirese si visine, celelalte fructe, dupa ce au fost scosi samburii, trebuie mai intai taiate in jumatate, apoi fiecare jumatate taiata in doua, inainte de a fi congelate. Puneti sferturile astfel obtinute intr-un castron si presarati peste ele putin suc de lamaie. Astfel fructele nu se vor usca si nu isi vor schimba culoarea in procesul de congelare.

Pentru pepeni: taiati in jumatate pepenele galben si scoateti semintele. Apoi, cu un cutit desprindeti miezul de coaja si taiati miezul in cuburi mici.

Pasi de urmat indiferent de fructele alese:

  • Intindeti pe masa o foaie de copt  (pergament). Puneti pe foaie fructele intr-un singur strat si apoi puneti hartia cu fructe in congelator peste noapte (sau, cel putin pana cand se ingheata). In felul acesta, fructele nu ingheata impreuna intr-un manunchi mare si le puteti folosi fara probleme imediat ce le scoateti de la congelator.
  • Dupa ce fructele au inghetat, le puteti pune intr-o punga pe care scrieti ce fructe contine si le folositi atunci cand aveti nevoie! :)

Surse: yummly.com

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!  :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>