06Aug

5 fructe si legume pe care le curatam gresit

Postat la 07:44:32 de georgiana in:

Exista lucruri pe care le facem de cand ne stim si pentru care nu credem ca exista reguli sau „instructiuni de folosire”. De exemplu, stiai ca exista o varianta mai usoara pentru decojirea mandarinelor in afara de cea clasica de „ciopartire cu unghiile”? Thekitchn.com ne ofera cateva formule simple prin care putem curata mai usor anumite fructe si legume.

Cum sa curatam corect anumite fructe si legume

Portocale si mandarine

Cu ajutorul unui cutit, taie mandarina/portocala la ambele capete, apoi mai fa o taietura la mijloc (pe o singura parte) si desfasoar-o fara niciun efort.

 fructe-si-legume

Rodii

Cine a taiat vreodata o rodie in doua stie ca tricoul patat e o dovada clara ca nu o facea cum trebuie. Tot cu ajutorul unui cutit, indeparteaza o mica parte din partea de sus a fructului, apoi fa in jur de 4 taieturi, opuse 2 cate doua. Desparte apoi partile opuse cu ajutorul degetelor.

fructe-si-legume-2

Fistic

De cate ori nu v-ati rupt unghiile incercand sa scoateti deliciosul bob de fistic din coaja? De fapt, solutia este sa folosesti jumatate de coaja de fistic pentru a despica un fistic nou. Iata cum:

fructe-si-legume-5

Kiwi

Kiwi are coaja subtire si de aceea este dificil de indepartat. Cea mai simpla metoda de a consuma un kiwi este sa-l tai in doua si sa mananci continutul lui cu ajutorul unei lingurite.

fructe-si-legume-3

Avocado

Avocado are coaja subtire si este la fel de greu de indepartat ca si in cazul kiwi-ului. Si avocado se consuma cel mai bine folosind o lingurita, dupa ce vei fi taiat fructul in doua.

fructe-si-legume-4

Nu-i asa ca acum totul pare mult mai simplu? :)

Sursa imagini

 


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>