04Sep

Nu-ti plac fructele si legumele? Exista si varianta alternativa!

Postat la 09:01:12 de georgiana in:

fruit_juice_shutterstock__medium_4x3Nu e un moft. Unora chiar nu le plac fructele si legumele. Iar daca nu au deprins inca din copilarie acest obicei frumos, este foarte greu sa faca acest lucru la varsta adulta. Exista insa varianta alternativa, mult mai usor de digerat si acceptat: sucul!

Un storcator de fructe  sau un robot de bucatarie este singura investitie pe care trebuie sa o faci. Poti sa faci suc din 2-3 fructe/legume pe zi, sa alegi diferite culori si sa faci siferite combinatii care mai de care mai indraznete.

Nu renunta la pulpa!

Unul dintre dezavantajele pe care le au storcatoarele de fructe este ca elimina coaja si pulpa, care sunt in general partile din fruct cu cea mai mare cantitate de fibre. La robotii de bucatarie poti sa mixezi inclusiv coaja si pulpa. In orice caz, poti sa adaugi putina pulpa si dupa extragerea sucului. Sau poti apela la alte macaruri care compenseaza lipsa de fibre, cum ar fi cerealele.

In ceea ce priveste cantitatea de calorii, sunt multi cei care au impresia ca sucurile ingrasa prin cantitatea mare de fructoza. In realitate, conteaza foarte mult despre ce fructe si legume este vorba. De exemplu, sucul din legume contine o cantitate mult mai muca de calorii, dar si fructele cum sunt kiwi sau merele.

Poti sa transformi sucul de fructe intr-o sursa excelenta de proteina adaugand lapte de migdale, iaurt, seminte de soaia sau unt de arahide.

Daca alegi o dieta bazata pe sucuri, cum sunt cele de detoxifiere, iti recomand sa fii foarte atent la cantitatea de fibre si nutrienti. Sucurile, oricat de sanatoase ar fi, nu contin toti nutrientii de care avem nevoie pentru a spriini o activitate sustinuta, pentru o perioada lunga de timp. Lipsa proteinelor, de exemplu, poate duce la pierderea masei muculare, dar si a energiei in general. Ceea ce trebuie sa retineti este ca o dieta restrictiva, bazata pe numai pe sucuri, nu este o varianta sanatoasa.

Si nu in ultimul rand, daca ai decis sa consumi mai mult suc proaspat de fructe si legume, ai grija sa nu perturbe actiunea unor medicamente sau sa deregleze anumite functii ale organismului.


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>