02Jan

Fulgi de ovaz, cereale direct din natura pentru un mic dejun sanatos

Postat la 09:08:56 de Valea Mare in:

fulgi de ovazCa micul dejun este masa cea mai importanta a zilei nu mai incape indoiala, insa nu doar masa in sine este esentiala, ci si ce anume consumati de dimineata. Ce spuneti de un bol cu lapte si fulgi de ovaz? De ce? Pentru ca acesti fulgi de ovaz au proprietati anticancerigene, impotriva bolilor de inima, a diabetului si a obezitatii si continut mare de vitamina E, vitamine din complexul vitaminic B, zinc, fier, seleniu, magneziu, fibre si proteine.

Fulgi de ovazbeneficii si proprietati

Reglarea colesterolului

O jumatate de cana de fulgi de ovaz scade nivelul de colesteterol rauLDL, fara a afecta nivelul colesterolului bun – HDL, diminuand astfel considreabil riscul asociat bolilor cardiovasculate; mai mult, conform cercetatorilor de la Harvard, cei care consuma zilnic fulgi de ovaz prezinta un risc mai mic cu 29% de a suferi de insuficienta cardiaca.

Impotriva diabetului de tip II

Cantitatea mare de fibre solubile din compozitia fulgilor de ovaz incetineste digestia amidonului, evitandu-se astfel cresterea brusca a nivelului de zahar din sange si mentinand senzatia de satietate pentru mai mult timp, fulgii de ovaz fiind astfel un aliment minunat pentru persoanele care sufera de diabet sau pentru cei care isi doresc sa piarda in greutate.

Imbunatatirea vederii

Datorita cantitatii mari de fibre, atat de sanatoase, se pare ca un consum regulat de fulgi de ovaz este eficient in lupta cu degenerescenta maculara, conform specialistilor de la Center For Vision Research din Australia.

Proprietati energizante

Bogati in vitamine si minerale, fulgii de ovaz au un puternic efect tonic si pot fi extrem de valorosi in special in perioadele de suprasolicitare fizica sau intelectuala, dar si in lupta cu astenia, anemia sau cu stresul puternic.

Intarirea sistemului imunitar

Consumul frecvent de fulgi de ovaz ne protejeaza impotriva virozelor si a gripei, conferind rezistenta organismului, dar si un tonus psihic excelent!

Proprietati anticancerigene

Datorita continutului mare de fitochimicale (lignani) – substante din compozitia vegetalelor care protejeaza organismul de radicalii liberi – consumul regulat de ovaz scade riscurile de cancer, in special pe cele asociate cu cancerul de san, protejand totodata si tractul gastrointestinal si indepartand problemele digestive datorita cantitatii mari de fibre solubile si insolubile.

Cu lapte, in prajituri, briose, fursecuri sau in salate, mancand fulgi de ovaz obtinem un plus de gust si sanatate in viata noastra, asadar de ce ne-am refuza astfel de beneficii cand este atat de simplu sa ne bucuram de ele?

Sursa: doarnatural.ro

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to Fulgi de ovaz, cereale direct din natura pentru un mic dejun sanatos

  1. Pingback: Paine: oare cat de multa trebuie sa consumam zilnic?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>