06Jun

Ghimbir – un super-aliment cu puteri curative incredibile!

Postat la 15:47:26 de Valea Mare in:

ghimbirAti auzit de super-alimente, nu? Sunt acele alimente si plante aromatice care au o concentratie unica de nutrienti, fiind pline de acizi grasi critici, fitonutrienti, antioxidanti si aminoacizi esentiali. Ei bine, un astfel de super aliment este ghimbirul! Si este utilizat inca din antichitate in regiuni diferite ale lumii precum China, Japonia, India, Grecia, dar si in tarile din Caraibe. De la ceai de ghimbir, biscuiti sau paine cu ghimbir si pana la celebra bere de ghimbir, aceasta planta a fost folosita de fiecare cultura cu scopul de a spori imunitatea, de a imbunatati digestia si de a reduce inflamatiile.

Acest incredibil ingredient direct in natura contine mai multe tipuri de uleiuri volatile care ii dau aroma si mirosul caracteristic, fiind totodata si puternici agenti antibacterieni, antivirali, antifungici si antiparazitari. Mai mult, aceste uleiuri inhiba formarea celulelor canceroase, in timp ce maresc capacitatea organismului nostru de a distruge celulele canceroase deja formate.

Ghimbirul imbunatateste functia sistemului digestiv

Ghimbirul a fost dintotdeauna utilizat pentru a imbunatati procesul de digestie. Contine 9 substante care stimuleaza receptorii serotonieini din intestin care ofera beneficii sistemului gastro-intestinal. Acest lucru reduce inflamatia intestinului si imbunatateste absorbtia nutrientilor.

Tot ghimbirul este utilizat si ca un leac natural pentru reducerea emisiilor de gaze intestinale si ca un calmant al tractului intestinal, in timp ce induce mobilitatea intestinului. Ghimbirul este utilizat si pentru a reduce febra cauzata de starile de greata, raul de miscare si greturile matinale. Mai mult, el stimuleaza productia bilei, ajutand la digestia grasimilor.

Ghimbirul este si un bun calmant al durerii. Contine un compus numit 6-gingerol care s-a demonstart ca inhiba semnificativ productia de oxid nitric (o molecula de azot foarte reactiva) care duce la formarea unui radical liber deosebit de periculos numit peroxinitrit. In plus, ghimbirul ajuta la protejarea depozitelor de glutation din organism care contribuie la distrugerea radicalilor liberi.

Continutul de potasiu din ghimbir ajuta la detoxifierea organismului, iar manganul din aceasta planta protejeaza peretii vaselor de sange din inima si din tractul urinar. Ghimbirul contine si siliciu, care ajuta la sanatatea pielii, parului, dintilor si unghiilor. De asemenea, ajuta la asimilarea calciului, reduce inflamatia in tesutul osos si sprijina dezvoltarea de oase si dinti puternici.

Sursa: naturalnews.com

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>