22Jun

Igiena are o noua ipoteza: copiii murdari sunt copii sanatosi

Postat la 04:00:09 de ioana in:

Noua teorie privind igiena copiilorPoate parea incredibil, dar este cat se poate de adevarat! Noile studii au aratat ceva ce putini dintre parinti vor crede: copiii nostri sunt mult prea curati! Da, ati citit bine! :) Se pare ca tocmai datorita sapunurilor, solutiilor de sterilizare, servetelelor umede si a altor metode de igiena atat de folosite in ultimul timp, acestia nu isi mai dezvolta suficient de mult sistemul imunitar care ii ajuta sa fie mai rezistenti la diversele alergii si alte boli imunologice (precum raspanditul astm).

Echilibrul intre o igiena exagerata si ignorarea ei cu desavarsire

Trebuie totusi sa fim atenti cu aceasta noua ipoteza, deoarece pentru moment aceste concluzii au fost trase ca urmare a unor studii realizate pe cobai si nu pe oameni. Cercetatorii au studiat sistemul imunitar al soarecilor de laborator care nu intrasera in contact cu bacterii sau microbi, comparandu-l cu cel al soarecilor care traiau intr-un mediu normal, cu microbi.

Ei au observat ca soarecii din mediul steril aveau plamanii si colonul exagerat de inflamate, la fel ca in cazul astmului sau al colitei. Aceste probleme erau cauzate de hiperactivitatea unei clase de celule T imune care au fost asociate acestor tulburari atat la soareci, cat si la oameni. Cercetatorii au mentionat ca expunerea soarecilor din mediul steril la microbi, in primele saptamani de viata, dar nu mai tarziu, poate duce la normalizarea sistemului imunitar si la prevenirea bolilor pentru tot restul vietii.

Cercetatorii atrag insa atentia parintilor sa incerce sa gaseasca un echilibru intre nivelul de igiena impus copiilor si cel de expunere la microbi, astfel incat acestia sa isi dezvolte propriul sistem imunitar. Asa ca ar trebui sa pastram casa si lucrurile din casa curate, dar sa ne si amintitim ca de multe ori o mare parte a substantelor chimice folosite pentru curatenie pot fi mai daunatoare pentru copii decat orice microb luat din joaca lor afara!

Sursa: naturalnews.com

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)

 


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>