01Apr

Ingredientul special pentru o salata de exceptie

Postat la 07:46:14 de georgiana in:

Pentru ca a venit primavara, am inceput si planurile de detoxifiere. Nu trebuie sa fii pasionat de „verdeturi” ca sa alegi mai degraba salatele decat mancarurile grele, pe baza de carne si prajelile pe care le savuram pe timpul iernii. Vrem ceva colorat si gustos, cum sunt salatele.

Iar daca nu esti tocmai un pasionat al salatelor, exista o singura cale de le face acceptabile: gustul. O salata delicioasa, careia sa nu-i rezisti. Am descoperit un ingrediet care sigur iti va placea si tie: ceapa murata. O poti adauga nu numai la salate, dar si alaturi de alte feluri de mancare, cum este mancarea mexicana, pestele, carnea, legumele coapte.

salata

Cum poti prepara ceapa murata,  pentru o salata delicioasa

Ai nevoie de:

  • 200 ml de otet de mere
  • 3 lingurite de zahar sau miere
  • O frunza de dafin
  • 5 afine uscate
  • 5 cuisoare
  • O ceapa rosie mare, curatata si taiata rondele.

1. Intr-o cratita mica, incalzeste otetul, adauga zaharul sau mierea, sarea si condimentele si adu-le la fierbere.

2. Adauga feliile de ceapa si mai tine totul la foc mic, timp de 30 de secunde.

3. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

4. Se pune ceapa cu tot cu lichid intr-un borcan si se tine la frigider pana la utilizare.

Ceapa murata se poate adauga peste orice tip de salata, inclusiv alaturi de avocado, porumb, rosii, morcovi, etc.

Este usor de preparat si vei vedea ca este si foarte gustoasa! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>