07May

Marar – o adevarata minune a naturii pentru sanatatea organismului

Postat la 04:00:18 de ioana in:

mararNu stiu daca obisnuiti sa adaugati marar in mancaruri sau in salate, insa… ar trebui sa o faceti cat mai des. De ce? Pentru ca in afara de aroma puternica, de gustul intens si de faptul ca mareste “termenul de valabilitate” al mancarii, impiedicand declansarea fermentatiei, mararul va aduce si nenumarate proprietati esentiale pentru sanatate, de la cele anticancerigene si antimicrobiene, pana la cele de intarire generala a organismului sau de imbunatatire a sanatatii orale. Iata de ce mararul este o adevarata minune a naturii pentru sanatatea organismului uman!

Marar – proprietati dintre cele mai diverse

Proprietati de prevenire a osteoporozei

Consumul frecvent de marar previne pierderea de substanta osoasa, fiind o sursa bogata de calciu, dar si de magneziu, fier, zinc, potasiu sau mangan.

Proprietati de imbunatatire a digestiei

Consumul de marar nu doar ca previne diareea si acumularea excesului de gaze in intestine, dar stimuleaza si digestia datorita cantitatii mare de fibre continute, regleaza nivelul de acid din stomac si indeparteaza respiratia urat mirositoare.

Proprietati impotriva stresului si a insomniei

Uleiurile esentiale din marar au un efect calmant asupra intregului organism, inlatura insomnia, durerile de cap dar si… sughitul!

Marar – benefic pentru sanatatea orala

Mararul are proprietati dezinfectante si antiinflamatorii, prevenind astfel gingivita, infectiile bucale si respiratia urat mirositoare.

Marar – impotriva durerilor menstruale

Fiind un fitoestrogen puternic si avand proprietati antispastice si antiinflamatorii, mararul diminueaza tulburarile de ciclu menstrual si ajuta la reglarea acestuia. Mai mult, se pare ca un consum frecvent de marar ar incetini si ritmul de crestere a pilozitatii la persoanele care se confrunta cu aceasta problema.

Marar – leac natural impotriva colesterolului

Consumul regulat de marar ajuta la diminuarea semnificativa a nivelului colesterolului rauLDL, crescand astfel protectia impotriva bolilor cardiovasculare.

Proprietati anticancerigene

Datorita cantitatii mari de flavonoide din compozitia sa, mararul inclus des in alimentatie scade riscul de cancer prin inhibarea cresterii tumorilor si distrugerea celulelor maligne, ajutand de asemenea organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi.

Pe langa toate aceste proprietati, mararul este bogat in vitaminele A, C si B6, regleaza nivelul de insulina, previne infectiile, imbunatateste sanatatea aparatului urinar, incetineste procesul de imbatranire, mentine fermitatea tesuturilor si confera un aspect catifelat pielii.

Numai beneficii in aceasta planta aromata! Pofta buna! :)

Sursa: doarnatural.ro

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>