26Oct

Mere – o buna alegere pentru a beneficia de calorii negative

Postat la 04:00:17 de ioana in:

mere

Alimentele cu calorii negative sunt acele alimente al caror efect termic (cantitatea de energie consumata de corp pentru digestia, absorbtia si depozitarea nutrientilor) este mai mare decat cantitatea de calorii furnizata de acestea corpului. Cu alte cuvinte, cand mancam astfel de alimente, consumam o cantitate mai mare de calorii in timpul procesarii, decat obtinem prin alimentele in sine. Consumul de mere se incadreaza in aceasta categorie, deoarece ardem 25 de calorii in plus fata de continutul sau caloric (50 calorii).

Telina este poate cel mai cunoscut  dintre aceste alimente cu calorii negative, datorita faptului ca, atunci cand o consumam, ardem o buna parte din calorii prin procesul de masticatie si prin cel digestiv, pentru ca tot ce ramane in urma este doar cantitate de fibre. Un alt astfel de aliment este grapefruitul, un fruct recomandat in cele mai multe dintre dietele pentru slabit.

Mere printre alimentele cu calorii negative – controversele unei diete minune

Pe langa mere, alte alimente cu calorii negative pe care le poti consuma fara nicio grija pentru ca nu doar ca nu te ingrasa, dar te si ajuta sa slabesti sunt: ananasul, ardeii iuti, broccoli, castravetii, ceapa, ciupercile, capsunile, morcovii, portocalele, spanacul, papaya, sfecla, varza, mango sau sparanghelul.

Totusi, multi nutritionisti sustin faptul ca nu exista alimente cu calorii negative, deoarece acea cantitate de calorii “arsa” in procesul de extragere a nutrientilor este deja luata in considerare la stabilirea indicelui efectului termic, care reprezinta aproximativ 10% din caloriile alimentului in cauza. In orice caz, alimentele enumerate mai sus raman cele mai potrivite intr-o dieta deoarece, chiar si asa, ele sunt formate in principal din apa si fibre.

Alimente cu calorii negative si alte efecte benefice…

Chiar daca masura in care te ajuta aceste asa-zise alimente cu calorii negative sa slabesti in plus fata de simplul fapt ca mananci sanatos si fara grasimi este discutabila, ele mai aduc beneficii enorme organismului uman, si anume eliminarea toxinelor, imbunatatirea metabolismului si intarirea sistemului imunitar, prin aportul de vitamine, fitonutrienti si minerale esentiale sanatatii.

De asemenea, aceste alimente cu calorii negative confera o senzatie de satietate de lunga durata si te impiedica astfel sa mananci in plus, odata ce senzatia de foame ti-a fost satisfacuta (o alta strategie este aceea de a bea un pahar de apa inainte de fiecare masa sau de a manca mere, pentru ca acestea reduc spatiul destinat alimentelor in stomac si te ajuta sa te simti satula mai usor).

Asadar, denumirea de “alimente cu calorii negative” nu se refera la faptul ca aceste alimente nu au calorii (toate alimentele contin calorii, intr-o masura mai mica sau mai mare!), ci la rezultatul proceselor digestive asupra caloriilor lor. Cu toate acestea, ele contribuie semnificativ la procesul de slabire si aduc multe alte beneficii organismului tau!

Tu ai urmat vreodata o dieta bazata pe alimente cu calorii negative? In ce masura a functionat pentru tine?

Nu uitati sa dati LIKE si pe pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu ultimele noutati, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!

Asteptam parerile voastre!

Articol preluat de pe topfitness.ro


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>