06Dec

Merele romanesti sunt superioare merelor din alte tari

Postat la 10:58:12 de georgiana in:

mere-romanestiSuperioritatea merelor romanesti este dovedita stiintific, asa cum o arata si un recent comunicat de presa al ACAPA.

Asociatia Consumatorilor de Produse Alimentare „Optimum Cibum” a solicitat Institutului  Naţional de Cercetare IBA Bucuresti efectuarea unui studiu comparativ pe mai multe loturi de mere din soiurile Jonathan şi Golden, iar studiul a confirmat ca merele romanesti sunt mai dulci si contin mai multi compusi benefici decat merele provenite din alte tari!

Conform studiului, Johnatanul romanesc este cu 20 % mai dulce decat cel polonez, iar continutul de substanta uscata solutiba si cenusa (care indica prezenta mineralelor si a diversilor compusi) este cu 25%, respectiv 80% mai mare.

Merele Golden sunt mai dulci decat cele italiene si decat cele turcesti, iar substanta uscata solubila este cu 13% mai mare decat la cele italiene si cu 5% fata de cele turcesti.

Despre beneficiile merelor am tot discutat, iar acest studiu vine sa completeze ceea ce multi dintre noi banuiam – merele din Romania sunt mult mai bune decat cele venite din import.

Mai multe despre ce s-a descoperit in urma cercetarii poti afla accesand linkul urmator: http://www.acparomania.ro/

Studiul realizat face parte dintr-un program de cercetare si monitorizare a pietei agronomice din Bucuresti. Speram ca initiativa nu se va incheia aici si ca vor fi realizate studii si pentru alte tipuri de produse alimentare, in speta fructele si legumele. Piata autohtona va reusi sa creasca doar atunci cand romanii vor intelege ca ceea ce se produce la noi depaseste calitativ alte tari :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>