09Jan

Cum sa scapi de nicotina din organism? Consuma aceste alimente:

Postat la 09:18:57 de georgiana in:

elimini-nicotinaDaca esti fumator, probabil esti satul de toate filmuletele si afisele promotionale socante din punct de vedere vizual. Probabil pe unele nici nu le deschizi, iar pe cele pe care le vezi din greseala, le elimini rapid din memorie. In timp ce toata lumea se chinuieste sa-ti introduca fortat ideea ca fumatul este daunator, tu te indepartezi si mai tare de optiune. Adevarul este ca doar motivatia te poate face sa renunti definitiv la ele. Cercetatorii au descoperit insa ca unele alimente ajuta la eliminarea nicotinei din organism, astfel incat senzatia sau pofta de a aprinde inca o tigara sa dispara mult mai usor. Iata care sunt acestea:

Broccoli

Este bogat in vitaminele C si B5, doua vitamine pe care nicotina le inlatura din organism. Consumand broccoli, reasiguri necesarul zilnic si iti pastrezi sanatatea.

Suc de portocale

Sucul de portocale accelereaza metabolismul si reduce stresul. Fara stres, vei fi mai putin tentat sa-ti aprinzi o tigara.

Suc de morcovi

Daca esti fumator, ar fi bine sa stii ca nocotina dintr-o singura tigara fumata ramane in organism aproximativ 3 zile. Nicotina afecteaza si tesutul pielii, iar sucul de morcovi este bogat in vitaminele A, C, K si B, toate fiind eficiente in eliminarea nicotinei din corp, dar si in spijinirea productiei de colagen necesara pentru a avea un ten elastic si frumos.

Spanac

Spanacul este una dintre cele mai sanatoase legume din lume datorita cantitatii mari de vitamine si acid folic. Sprijina sanatatea si alimina nicotina din organism.

Kiwi

Datorita vitaminelor A, C si E care se gasesc si in kiwi, vei putea sa te lasi mai usor de fumat. Aceste vitamine sunt reduse imediat ce incetezi sa fumezi.

Apa

Tigarile deshidrateaza organismul. Conform cercetatorilor, este mult mai usor sa scapi de fumat daca bei o cantitate suficienta de apa. In plus, apa elimina nicotina mai repede.

Voi mai stiti si alte trucuri care sa ajute la eliminarea nicotinei din organism? :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

One Response to Cum sa scapi de nicotina din organism? Consuma aceste alimente:

  1. Maria says:

    In mod logic, cu cat nicotina se elimina mai rapid din organism, cu atat creste mai mult pofta de a aprinde o noua tigara.
    Cred ca un prim pas, destul de greu, este inlaturarea reflexului ducerii tigarii la gura. O poti tine in spatele urechii pana devine neinteresanta :))
    Oricum, am senzatia ca autorul articolului nu prea fumeaza ;)) Felicitari daca asa este :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>