07Jul

O reteta de vara – sorbeto delicios si racoros cu suc de cirese natural!

Postat la 06:27:40 de ioana in:

sorbeto din suc de cireseSaptamana trecuta ti-am recomandat cateva retete de cocktail-uri cu suc de cirese si ti-am spus ca poti sa dai frau imaginatiei si sa faci ce combinatii iti plac folosind acest suc natural obtinut 100% din cirese proaspete si dulci.

Pentru ca totusi mai sper ca vor veni si zile mai calduroase in aceasta luna, m-am gandit cum te-ai putea racori intr-una din aceste zile, consumand ceva dulce acrisor, gustos, pe baza de sucuri naturale din fructe. Este un desert care nu ingrasa, asa ca il poti consuma fara restrictii.

Desertul minune se numeste sorbeto si este o specialitate de inghetata de origine franceza sau italiana, realizata din piure sau suc de fructe, dar si pe baza de vin sau sampanie. In functie de sucul de fructe din care este facut, sorbeto are culori si arome diferite. Preparat doar din sirop de zahar amestecat cu suc de fructe si apoi congelat, capata aspect de gheata granulata colorata si se numeste “granita”, aceasta fiind mai mult o bautura racoritoare, decat o inghetata.

Cantitati necesare si mod de preparare pentru sorbeto din suc de cirese

  • 500 ml suc de cirese natural
  • 500 g zahar brun
  • 500 ml apa plata

Se face un sirop din zahar brun si apa. Dupa ce siropul a clocotit, se da la rece. Cand s-a racit, se amesteca cu sucul de cirese si apoi compozitia se toarna in forme speciale de inghetata sau cupe si se pune la congelator. Din cand in cand, se mai amesteca compozitia din cupe, ca sa nu se formeze ace de gheata. Dupa 4 ore se poate consuma. Se scot cupele din congelator si se mai lasa in frigider ca sa se mai topeasca putin compozitia. Se amesteca si astfel sorbeto se poate servi cu paiul.

La fel de gustos si racoritor este sorbeto din suc de visine sau din suc de capsuni. Difera doar cantitatile ingredientelor.

Pentru sorbeto de visine ai nevoie de:

  • 400 ml suc de visine
  • 500 g zahar brun
  • 400 ml apa plata

Pentru sorbeto de capsuni ai nevoie de:

  • 400 ml suc de capsuni
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 70 g zahar pudra
  • 8 linguri de apa

Procedeul de preparare este acelasi ca la sorbeto de cirese.

Avand in vedere ca deja te poti aproviziona cu suc de capsuin din magazinele traditionale preferate, cred ca  nu trebuie sa astepti canicula ca sa prepari aceasta reteta. :)

Nu uita ca in curand vei gasi in magazine si Suc de cirese Valea Mare!

Nu uita sa dai LIKE si pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu noutati, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!

Asteptam parerile voastre!


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Responses to O reteta de vara – sorbeto delicios si racoros cu suc de cirese natural!

  1. Valea Mare says:

    Din pacate distributia noastra in tara este foarte limitata si facem tot posibilul sa imbunatatim acest aspect. Incercati totusi la Andamar, pe General Ion Dragalina nr. 27. Daca nu gasiti acolo, puteti comanda si de pe mai multe site-uri de internet:
    http://www.obc.ro/produse/Suc-de-mere-natural-5L
    http://www.magazin-naturist.ro/bauturi-sucuri-naturale/suc-de-mere-100-fruct-5-litri-valea-mare–8728
    http://biobunatati.ro/product.php?id_product=3948
    http://magazin.remediu.ro/produs/7015-SUC_DE_MERE_NATURAL.html

  2. Liviu Lazea says:

    As dori sa stiu, unde gasesc in Timisoara sucurile produse de dumneavoastra?
    Multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>