04May

O reteta de weekend – frigarui din piept de pui cu legume

Postat la 04:22:11 de ioana in:

frigarui din piept de pui cu legumeIncepand cu ziua de 1 Mai, s-a dat startul la sezonul gratarelor facute in aer liber! Drept urmare, trebuie sa te inarmezi cu multe retete pe care sa le experimentezi si sa le savurezi cu prietenii! :) De aceea, azi mi-am propus sa iti prezint o reteta usoara si sanatoasa pe care o poti incerca in weekendul care va veni. Este vorba despre frigarui din piept de pui cu legume.

Pentru a te bucura de un gust deosebit al frigaruilor, este important sa pui la marinat pieptul de puiIngredientele pentru marinata sunt numeroase, iar combinarea lor iti apartine, in functie de imaginatia pe care o ai! Am sa iti dau cateva sfaturi de care ar trebui sa tii cont atunci cand prepari marinata:

  • sa nu folosesti sarea ca ingredient, pentru ca va usca carnea in momentul in care va fi pusa pe gratar.
  • carnea se pune la marinat in frigider, intr-un vas de sticla acoperit sau o punga de plastic inchisa ermetic.
  • nu tine mai mult de 2 ore carnea de pui la marinat, pentru ca va fi prea moale si se va rupe cand o vei pune pe batul de bambus.
  • betele din bambus pentru frigarui, trebuie tinute o jumatate de ora in apa inainte de a le pune pe foc.

Acum, dupa ce am stabilit cateva reguli, iti voi prezenta o reteta pe care am incercat-o la Valea Mare si care a fost laudata de toti membrii familiei si de prietenii cu care am petrecut weekendul trecut.

Ingrediente pentru marinata

  • 1 kg piept de pui (fara piele), taiat cubulete mai mari
  • un pahar cu cidru
  • 3 linguri sos soia
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 2 linguri miere
  • o lingura mustar
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 3 cepe albe mijlocii tocate marunt
  • rozmarin, cimbru, proaspete
  • piper

Cum preparam frigaruile din piept de pui cu legume

Se amesteca foarte bine ingredientele in vasul de sticla si apoi se adauga bucatile de pui care se incorporeaza in sosul obtinut. Se introduce  in frigider vasul acoperit si se tine la rece, aproximativ 2 ore.

Intre timp se pregatesc legumele si bineinteles, se bea un pahar cu suc de mere natural! Eu am pus dovlecei, ardei grasi rosii, ciuperci, ceapa rosie, rosii cherry si mere. Poti folosi si alte legume, depinde de gust, iar cantitatile de legume difera in functie de cat de mult iti plac unele sau altele. Toate legumele se spala si se taie bucati mai mari, in afara de rosiile cherry care se lasa intregi.

Cu o jumatate de ora inainte de a pregati frigaruile, scoate carnea de la marinat si pune dovleceii si ciupercile in sosul in care a fost carnea. Dupa ce a expirat timpul, scoate si legumele de la marinat si apuca-te de treaba!

Ai grija cand pui pe fiecare bat de bambus carnea si legumele, sa lasi in partea de jos a batului doi centimetri liberi ca sa poti intoarce frigaruia. Dupa ce ai terminat de pus toata carnea si legumele, drept rasplata pentru munca depusa, ofera-ti inca un pahar cu suc integral de mere, obtinut direct din natura! Acum, dupa ce te-ai racorit cu sucul, incinge gratarul si pune frigaruile sa se rumeneasca. Ai grija sa le intorci pe toate partile si sa le ungi din cand in cand cu sosul de la marinata.

Sa ai un weekend minunat si pofta buna! :)

Nu uita sa dai LIKE si pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu noutati, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!

Asteptam parerile tale!

Afla mai multe despre beneficiile sucului de mere.
Afla mai multe despre Suc de mere Valea Mare.


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to O reteta de weekend – frigarui din piept de pui cu legume

  1. As manca non-stop numai frigarui de pui si ceafa pe gratar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>