07Apr

O reteta delicioasa – muschi de porc cu mere

Postat la 04:52:34 de ioana in:

Muschi de porc cu mereWeekendul trecut m-am gandit sa pregatesc ceva gustos pentru prietenii care veneau sa ne viziteze la Valea Mare, asa ca m-am gandit la aceasta reteta, testata mai demult de familie si extrem de apreciata. Am fost in piata din Campulung, la carmangerie, unde am ales un muschi de porc proaspat si am inceput pregatirile. :) 

De ce avem nevoie pentru aceasta reteta?

  • 2,5 kg muschi de porc
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • 2 lingurite de unt nesarat
  • 1 cana supa de pui
  • 1 kg mere
  • 1/2 cana cidru de mere
  • 1 lingurita faina
  • 2 lingurite de otet de mere
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita piper negru  

Cum preparam deliciosul muschi de porc cu mere?

Se spala carnea, se usuca si se condimenteaza cu sare si piper. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc moderat  si se pune bucata intreaga de muschi de porc sa se prajeasca usor pe toate laturile, aproximativ 5 minute in total. Cand carnea a devenit maronie, o transfer din tigaie intr-o tava si o pun in cuptorul incalzit la 220 grade celsius. Dupa 15 minute, verific daca muschiul de porc este facut, cu ajutorul unui termometru special care se introduce in bucata de carne. Daca temperatura este 68 grade Celsius, se scoate tava din cuptor si se acopera cu o folie timp de 15 minute inainte de transare.

In acest timp, se pune untul in aceeasi tigaie in care s-a prajit carnea. Focul trebuie sa fie moderat si se asteapta pana dispare spuma. Adauga in tigaie merele taiate felii si rumeneste-le pe ambele parti pana cand se inmoaie, aproximativ 5-7 minute. Scoate merele pe o farfurie, apoi  adauga in tigaie, supa de pui, cidrul si faina; amesteca pana se ingroasa sosul. Stinge focul si adauga in sos: otetul, sarea, piperul si sucul care s-a acumulat pe platoul cu carne. Amesteca totul bine si apoi acopera tigaia.

Bucata de muschi de porc se taie in felii de 1 cm grosime, pune-le pe farfurie cu o portie zdravana de bucati de mere. Sosul din tigaie, pune-l intr-o sosiera si seveste-l alaturi de friptura.

Prietenii au fost incantati si au savurat preparatul alaturi de un pahar de suc natural de mere Valea Mare. :)

Nu uita sa dai LIKE si pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu noutati, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!

Nu uita sa ne trimiti parerile tale!
Afla mai multe despre Valea Mare!
Afla mai multe despre Suc de mere Valea Mare!

Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>