23Mar

O reteta gustoasa de gogosi cu cidru de mere

Postat la 06:12:42 de ioana in:

gogosiDupa cum o sa vezi, in gastronomie cidru de mere se poate folosi nu numai la pregatirea fripturilor, ci chiar la pregatirea unui desert delicios si foarte apreciat de copii! Este vorba despre gogosi! Stii bine ca atunci cand se prajesc, mirosul este atat de imbietor, incat abia astepti sa infuleci pe nerasuflate cel putin doua gogosi aburinde pudrate cu zahar vanilat! Eu cu siguranta asa fac! :) Si acum, dupa ce sigur ai inghitit in sec, o sa iti prezint reteta! O sa observi ca este diferita de cea clasica, pentru ca in loc de lapte, vei folosi cidru de mere.

Ingrediente pentru gogosi cu cidru de mere

  • 3 cani faina alba
  • 1/2 cana faina integrala
  • 2/3 ceasca zahar brun
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita scortisoara macinata
  • 2 oua
  • 1 cana de cidru de mere
  • 6 linguri de unt, topit si racit
  • Ulei pentru prajit

Cum prepar delicioasele gogosi cu cidru de mere

Intr-un castron mare, amesteca urmatoarele ingrediente: faina, zahar, praf de copt, nucsoara, sare, bicarbonat de sodiu si scortiosoara. Adauga cele 2 oua, cidrul de mere si amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Incorporeaza untul si amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Dupa aceea, acopera castronul si baga-l in frigider pentru cel putin o ora, timp in care aluatul va creste.

Ti se pare mult o ora, nu-i asa ca nu mai ai rabdare? Gandeste-te cat de bune vor fi si ca sa treaca timpul mai repede, bea un pahar cu suc de mere natural ca sa te revigorezi si sa treci la pasul urmator! :)

Gata, a trecut ora de asteptare, asa ca scoate aluatul din frigider si imparte-l in doua jumatati. Pe suprafata de lucru de pe masa din bucatarie, presara putina faina. Intinde prima jumatate de aluat cu ajutorul unui sucitor de lemn, pana obtii o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Cu ajutorul unui cutit special pentru taiat gogosi, taie aluatul in parti egale. Daca nu ai un asemenea cutit, foloseste un pahar sau o cana cu ajutorul careia faci mai multe cercuri.  Mai lasa 10 minute sa creasca aluatul taiat, apoi intr-un vas cu ulei incins sau intr-o friteuza electrica, pune gogosile la prajit. Procedeaza la fel si cu cealalta jumatate de aluat.

Prajeste-le pana devin aurii pe ambele parti si apoi scoate-le pe un prosop de hartie pentru a elimina surplusul de ulei. Pudreaza-le cu zahar vanilat si pofta buna, bineinteles, alaturi de un pahar cu suc natural de mere! :)

Nu uita sa dai ¨like¨ si pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu noutati, retete sau sfaturi direct din natura: http://www.facebook.com/valeamare. Multumim!

Pofta buna!

Asteptam sa ne  impartasesti retetele tale preferate! :)
Afla mai multe despre Suc de mere Valea Mare!

Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to O reteta gustoasa de gogosi cu cidru de mere

  1. Mihaela says:

    Maamaaa, trebuie sa fie delicioase!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>