02Jun

O reteta gustoasa – muschi de vita cu sos chimichurri.

Postat la 05:59:40 de ioana in:

muschi de vitaSambata dimineata am fost la carmangeria din Campulung si acolo ne-a facut cu ochiul un muschi de vita fraged. :) Nu am rezistat tentatiei si l-am cumparat. Dupa ce am terminat de facut piata am revenit acasa si ne-am apucat sa cream (caci bucatareala este si ea o arta…) si uite ce a iesit! Reteta aceasta ne-a fost impartasita de prietenii nostri din America de Sud si de 6 ani, de cate ori avem ocazia, ne bucuram de ea la Valea Mare. :)

Ingrediente necesare

  • 2 linguri de zahar brun
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 2 linguri de sare
  • 2 lingurite piper negru
  • 1 ceasca ulei de masline
  • 3 linguri otet de vin
  • 3 linguri de suc ​​proaspat de lamaie
  • 3 catei de usturoi, decojiti
  • cepe, decojite
  • 1/2 lingurita piper rosu
  • 3 cesti patrunjel proaspat
  • 2 cesti coriandru proaspat
  • 1 cana menta proaspata
  • 2-3 kg muschi de vita

Cum se prepara reteta noastra de muschi de vita

Intr-un bol se combina zaharul brun, boia dulce, o lingura de sare si una de piper. Cu acest amestec se freaca bine muschiul de vita si se lasa cateva ore la frigider (se poate prepara si cu o seara inaninte).

sos chimichurriPana se fragezeste carnea se prepara sosul chimichurri. Intr-un blender se amesteca, pentru inceput, uleiul de masline, otetul de vin, sucul de lamaie, usturoiul, ceapa, o lingurita de sare si una de piper. Se adauga 1/4 din patrunjel, 1/4 din coriandru si 1/4 din menta si se amesteca pana ce ierburile sunt bine incorporate. Treptat se adauga si restul de verdeata pana ce se obtine un amestec omogen. Sosul obtinut se lasa la rece pana ce muschiul de vita este gata.

Scoatem muschiul de vita din frigider si il lasam timp de o ora la temperatura cameri.

Se pregateste gratarul care trebuie incins foarte bine. Muschiul de vita se unge cu o pensula cu putin ulei de masline si se aseaza pe gratar. Se tine aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Cand este gata se inveleste in folie si se lasa intr-un vas termoizolant aproximativ 15 minute. Stiu ca va este foame si pofta, dar trebuie sa il lasati sa se odihneasca! :) Va puteti stinge pofta cu un pahar de suc de mere natural. :)

Dupa cele 15 minute se taie felii si se serveste cu sosul chimichurri.

Pofta buna!

Nu uita sa dai LIKE si pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu noutati, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!

Asteptam parerile tale!

Afla mai multe despre Suc de mere Valea Mare


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Responses to O reteta gustoasa – muschi de vita cu sos chimichurri.

  1. Valea Mare says:

    Sigur ca da! Multumim si succes si tie! :)

  2. Mirela Coman says:

    Daca ajung in Valea Mare bem impreuna un suc de mere?Musai linga flori.Succes si pe curind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>