12Apr

O reteta pentru intreaga familie – pulpe de pui cu fulgi de porumb

Postat la 05:10:15 de ioana in:

pulpe de pui cu fulgi de porumbGatitul in weekend este o pasiune, dar si o provocare, deoarece doresc sa imi surprind familia si prietenii cu mancaruri delicioase si sanatoase. Mergand prin piata din Campulung nu am putut sa nu observ pulpele de pui proaspete din magazinul cu produse de pui, asa ca le-am cumparat. :) Cand am ajuns acasa sotul meu mi-a spus ca si-ar dori ca rezultatul final sa fie niste pulpe de pui crocante, asa ca mi-a venit aceasta idee – pulpe de pui cu fulgi de porumb. Am apelat la internet, am gasit mai multe retete si combinand a iesit ceea ce vezi in poza. Pare delicios, nu? :) Chiar asa a fost!

Ingrediente necesare pentru a prepara aceasta reteta cu pui

  • 425 g fulgi de porumb (fara zahar)
  • 1 ou
  • 250 ml de lapte
  • 250 g faina
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • boia de ardei (opţional)
  • 6 pulpe inferioare de pui (copanele)
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se spala pulpele de pui si se pun la scurs intr-o sita. Le poti lasa cu pielita sau fara (mai sanatoase sunt fara pielita). Se pregateste o tava de cuptor in care se pune o foaie de copt care se unge cu ulei de masline.
Intr-un vas nu foarte adanc se pun fulgii de porumb, se adauga piper proaspat macinat si un strop de boia de ardei (optional) si se amesteca.
Intr-un castron se bate oul (fara coaja, evident :)) cu o furculita si apoi se adauga laptele si se amesteca bine. Se toarna faina putin cate putin si se amesteca bine ca sa nu faca cocoloase, se adauga sare si piper si se amesteca pana se omogenizeaza. Cu un cleste pentru friptura, se ia fiecare pulpa si se introduce in compozitia pregatita, apoi se scoate si se tavaleste prin fulgii de porumb. Fii generos! :) Aliniaza pulpele de pui in tava tapetata cu foaia de copt si pune tava in cuptorul preincalzit. Pulpele nu se acopera cu folie pentru a deveni crocante prin coacere. Temperatura de coacere va fi 200 grade Celsius iar timpul de coacere, aproximativ 30-40 minute. Ai grija sa intorci pulpele, astfel incat sa fie rumenite pe toate partile.

Servite impreuna cu un pahar de Suc de mere Valea Mare vor fi apreciate de intreaga familie, de la mic la mare! :)

Nu uita sa dai LIKE si pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu noutati, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!

Asteptam sa ne trimiti parerile tale si retete testate de tine!

Afla mai multe despre Valea Mare!
Afla mai multe despre Suc de mere Valea Mare!

Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>