11May

O reteta speciala – friptura de ied impanat cu usturoi

Postat la 04:40:12 de ioana in:

friptura de iedIn urma cu doua saptamani, dupa sarbatorile Pascale, iti povesteam ca la masa de Paste am mancat multe “bunataturi” pregatite in familie si ti-am impartasit reteta de crema de zahar ars facuta de bunica. Ti-am promis atunci ca iti voi mai povesti si despre alte preparate gustoase pe care le-am savurat impreuna cu familia. Asa ca azi, am sa iti prezint o reteta pe care cred ca o vei putea incerca in weekendul viitor.

Sunt convinsa ca mai ai prin congelator ceva carne de ied sau miel ca sa prepari o friptura la cuptor! :) Anul acesta, noi ne-am hotarat sa cumparam ied pentru ca am auzit ca e mult mai gustoasa carnea. Intr-adevar, asa a fost si de aceea o sa iti povestesc cum am preagatit friptura de ied la cuptor!

Ingrediente necesare pentru a prepara friptura de ied

Ai nevoie de urmatoarele:

  • 4 bucati pulpe de ied
  • 4 pahare cu vin alb sau cidru
  • o cana apa
  • ulei de masline
  • cimbru, rozmarin, boia dulce si iute
  • o capatana usturoi
  • 2 – 3 fire usturoi verde
  • piper, sare
  • zeama de la 2 lamai

Mod de preparare

Dupa ce ai spalat carnea si ai curatat pielitele, o impanezi cu usturoi si apoi o pui la macerat in frigider, timp de 4 ore. Pentru macerare folosesti sare, piper, boia dulce si iute, cimbru, rozmarin, ulei de masline, cidru si zeama de lamaie. Amesteci bine ingredientele de mai sus si apoi torni compozitia peste pulpe, astfel incat sa le cuprinda bine pe toate. Dupa ce au trecut cele 4 ore, scoti pulpele din cratita si le pui intr-o tava unsa cu putin ulei de masline si inainte de a baga tava in cuptorul preincalzit, adaugi o cana cu apa si vin. Acoperi tava cu o folie de aluminiu si lasi tava in cuptor timp de o ora. In acest interval de timp, dupa 20 minute, scoti tava si verifici daca friptura de ied are suficient sos, intorci carnea si daca mai este nevoie, mai adaugi putin vin (cidru). Dupa ce a trecut ora, descoperi tava, adaugi usturoiul verde, putina apa si mai lasi friptura de ied la cuptor inca o ora. Ai grija sa te mai uiti peste 20 minute sa vezi cum arata friptura de ied, o intorci si mai adaugi 1 pahar cu vin (cidru). O lasi sa se rumeneasca frumos si apoi inchizi focul. Ca sa treaca timpul mai usor pana se rumeneste friptura de ied, poti savura cateva pahare cu suc integral de mere.

Alaturi de aceasta gustoasa friptura de ied, pregateste o salata verde cu ceapa verde, ridichi, castravete verde si rosii.

Iti urez pofta buna! :)

Nu uita sa dai LIKE si pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu noutati, retete si sfaturi direct din natura. Multumim!

Asteptam parerile tale!
Afla mai multe despre Suc de mere Valea Mare

Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>