19Apr

Oregano – un adevarat antibiotic direct din natura

Postat la 04:00:17 de ioana in:

oreganoOregano este o minunata planta aromatica care provine din zona Marii Mediterane, avand originea in regiunile muntoase din Grecia, Turcia si Italia. A fost numita de grecii antici “Bucuria Muntelui”, fiind una dintre cele mai puternice plante vindecatoare cu efect de antibiotic natural. Cum o recunoastem? Dupa frunzele ovale si ascutite, mirosul aromat si gustul piscator, usor amar in momentul in care este proaspat cules.

Aceasta planta aromatica este extrem de utilizata pentru preparatele mediteraneene, fiind folosita in condimentarea pastelor, a legumelor la gratar, a carnii si a pestelui. Oregano este de asemenea folosit foarte des in marinate pentru carne si in sosuri pentru salate.

Unde mai pui ca nu este doar un condiment extraordinar, ci are si proprietati curative. Uleiul obtinut din oregano este considerat un antibiotic natural extraordinar de puternic, studiile demonstrand ca este mai bun decat toate cele 18 antibiotice frecvent utilizate in prezent in tratamentul infectiilor cu stafilococ auriu.

Oregano – un puternic antioxidant!

Incarcat cu substante fitochimice si acizi fenolici, oregano este una dintre sursele principale de timol, un compus organic din clasa fenolilor (ajuta la  imbunatatirea functiei digestive, distrugand microbii).

Cercetarile au stabilit ca oregano are o putere antioxidanta de 4 ori mai mare decat afinele si de 12 de ori mai mare decat portocalele. De aceea, uleiul de oregano este folosit cu succes ca dezinfectant, este un ajutor pentru infectii ale urechii, nasului, gatului si pentru infectii respiratorii, blocheaza dezvoltarea diverselor ciuperci precum candida si are efect antimicrobian pentru diverse infectii bacteriene sau virale.

Mai mult, datorita substantei carvacrol, un fenol antioxidant continut in uleiul de oregano, acesta are o activitate puternic antiinflamatoare si antimicrobiana atunci cand se foloseste in produsele alimentare sau sub forma de suplimente alimentare. In plus, uleiul de oregano actioneaza pentru a suprima procesele inflamatorii si aparitia celulelor canceroase.

Deci ar trebui sa incepem sa ne bucuram mai des de aroma acestei plante si sa profitam de proprietatile ei.

Sursa: naturalnews.com

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)

 


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to Oregano – un adevarat antibiotic direct din natura

  1. Pingback: Avocado: cum se mananca? Idei care de care mai savuroase!Valea Mare | Direct din natura: savoare autentica pentru stilul tau de viata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>