12Apr

Oua: este sau nu este sanatos consumul acestora?

Postat la 04:00:51 de ioana in:

oua, sursa de fier direct din naturaCei mai multi dintre noi probabil ca deja sunt constienti de faptul ca multe fructe si legume sunt bogate in antioxidanti. Dar stiati ca si in oua se gasesc aceste uimitoare substante nutritive?

Un nou studiu arata ca in special galbenusul unui ou crud contine cel putin de doua ori mai multi antioxidanti decat un mar si aproximativ aceeasi cantitate ca o portie de merisoare.

Se pare ca in continutul galbenusurilor produse de gainile hranite cu grau si porumb exista niveluri ridicate de triptofan si tirozina, doi aminoacizi cunoscuti pentru proprietatile lor antioxidanteEfectul antioxidat creste atunci cand galbenusul de ou se consuma crud, prin prelucrare termica acesta reducandu-se la jumatate.

Galbenusurile de ou sunt de asemenea bogate in peptide si in compusi antioxidanti carotenoizi responsabili pentru culoarea lor galbena sau portocalie. Asta daca provin de la gaini crescute in aer liber! :). Datorita nivelurilor ridicate de colesterol continute s-a considerat ca ouale ar fi nesanatoase. De fapt, un ou are in medie 212 mg de colesterol, in timp ce limita maxima admisa este de aproximativ 300 mg de colesterol pe zi.

Oua provenite de la gaini crescute in libertate, comparativ cu cele obtinute de la gaini tinute in captivitate

Mare atentie insa la ce oua consumati! Ouale provenite de la gaini hranite cu seminte naturale si crescute in aer liber contin in galbenus de 10 ori mai multi acizi grasi omega 3 decat ouale provenite de la gaini crescute in captivitate. Consumul acestora stimuleaza producerea colesterolului bun (HDL) si ajuta la cresterea numarului lipidelor din sangeAcizii grasi omega 3 joaca un rol important in mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular prin scaderea colesteroluluitrigliceridelor si densitatii lipoproteice. De asemenea, acesti acizi grasi asigura buna functionare a creierului, previn afectiunile oftalmologice si consolideaza sistemul imunitar.

De asemenea, ouale provenite de la gaini crescute in libertate si hranite sanatos contin de 6 ori mai multa vitamina D decat ouale provenite de la gaini crescute in captivitate.

Ca o concluzie, ouale ne ofera o multime de nutrienti, sunt sarace in calorii si nu au atat de mult colesterol cum se credea. Totusi, nu exagerati cu consumul acestora de Paste! :) De asemenea, tineti cont si de faptul ca ouale pot produce alergii si pot fi o sursa de imbolnavire cu salmomela daca nu sunt pastrate in conditii corespunzatoare. Tocmai de aceea este indicat sa spalam ouale inainte de a le consuma sau de a le depozita in frigider.

Sursa: naturalnews.com

Spor la vopsit oua! Cititi si articolul nostru despre cum puteti face acest lucru cu fructe si legume: oua vopsite natural! :)

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! 



Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Responses to Oua: este sau nu este sanatos consumul acestora?

  1. Pingback: Alimente recomandate pentru o mai buna agilitate mentalaValea Mare | Direct din natura: savoare autentica pentru stilul tau de viata

  2. Pingback: Proteine alimentare recomandate pentru o dieta sanatoasaValea Mare | Direct din natura: savoare autentica pentru stilul tau de viata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>