27Jul

Patrunjel: sa consumam cat mai mult pentru purificarea sangelui!

Postat la 05:35:59 de ioana in:

patrunjelPatrunjelul este considerat garnitura culinara cea mai populara din lume. Initial s-a cultivat patrunjel in Europa si in Orientul Mijlociu, dar mai tarziu a devenit materie prima in intreaga bucatarie internationala. Aceasta planta are proprietati de vindecare remarcabile, ajutand la purificarea sangelui, fapt care ii dau statutul de superaliment.

Patrunjelul a fost venerat si utilizat de-a lungul timpului atat in scopuri culinare cat si medicinale, deoarece contine o combinatie unica de substante nutritive. Datorita componentelor uleiurilor volatile precum miristicina, limonene, eugenol si alfa-thujene, s-a dovedit ca patrunjelul inhiba formarea de celule tumorale. In plus, patrunjelul este bogat in flavonoide, acestea avand puternice proprietati antioxidante. Patrunjelul contine de asemenea aproximativ de trei ori mai multa vitamina C decat o portocala. Vitamina C este extrem de importanta pentru un sistem imunitar sanatos si pentru mentinerea unui aspect tineresc al pielii si articulatiilor. In plus, acesta contine carotenoide si antioxidanti care consolideaza functiile ochilor si ajuta organismul sa neutralizeze daunele provocate de radiatiile UV.

Despre patrunjel si clorofila

Patrunjelul este foarte bogat in clorofila, substanta producatoare de energie care ofera plantelor culoarea verde caracteristica. Clorofila ajuta la alcalinizarea corpului, purifica sangele si formeaza noi celule rosii in sange. In plus, clorofila si flavonoidele din patrunjel ajuta la imbunatatirea formarii glutationului celular, care mai este cunoscut sub denumirea de “proteina vietii”. Niveluri mai ridicate de glutation celular permit organismului sa se detoxifice si sa se vindece mai eficient. Prin aceste proprietati, patrunjelul este capabil de a imbunatati proprietatile celulare de oxigenare. Oxigenare crescuta inseamna nivel crescut de energie celulara, deci detoxifiere si mecanisme de vindecare crescute.

Patrunjelul este o sursa fantastica de acid folic, care este extrem de important pentru capacitatea sa de a reduce nivelul homocisteinei. Homocisteina este un mediator inflamator, care este legat de boli cardiovasculare si de degenerarea creierului. Acidul folic este de asemenea important pentru femeile gravide, deoarece joaca un rol critic in dezvoltarea fatului. Este, de asemenea, un nutrient important pentru prevenirea cancerului.

Patrunjelul este, de asemenea, cunoscut ca un diuretic puternic, care reduce tensiunea arteriala si imbunatateste functia renala. In special, patrunjelul creste eliminarea de sodiu si apa prin urina si creste reabsorbtia de potasiu in rinichi. Acest lucru este deosebit de util pentru oricine, cu o circulatie proasta, umflaturi, celulita, si alte probleme cardiovasculare. Sucul de patrunjel se pare ca ajuta la stimularea contractiilor uterine in timpul travaliului. Acest suc a fost de asemenea utilizat pentru a imbunatati textura pielii si a parului. De asemenea, poate reduce inflamatia si formarea de mucoase. Acesta este motivul pentru care multe persoane care au consumat patrunjel au beneficiat de efectele pozitive constand in reducerea simptomele de astm, alergii, bronsita si infectii ale tractului urinar.

Continutul bogat de clorofila este un odorizant pentru mirosul corpului uman si ajuta la improspatarea respiratiei. Clorofila actioneaza ca un antimutagen si reduce mirosurile cauzate de bacterii, care sunt responsabile pentru producerea de respiratie urat mirositoare si un miros urat al corpului. Patrunjelul se combina bine cu usturoiul si ceapa si reduce mirosul puternic intepator pe care il produc aceste alimente bogate in sulf. Patrunjelul in combinatie cu otetul de mere este util in special pentru reducerea mirosului neplacut al corpului si imbunatatirea functiei digestive. Acizii naturali, clorofila si enzimele prezente in aceasta combinatie de alimente ajuta la sporirea microflorei intestinale. Aceasta este una dintre cele mai bune combinatii care ajuta la neutralizarea refluxului de acid, de gaze si reduce balonarea.

Surse: naturalnews.com

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>