05Jul

Plante de apartament ideale pentru purificarea aerului din casa

Postat la 04:00:48 de ioana in:

plante de apartamentLa sfarsitul anilor ´80 NASA a studiat in ce mod se puteau folosi anumite plante de apartament ca o modalitate de a purifica aerul in instalatiile din spatiu. Astfel, ei au ajuns la concluzia ca mai multe plante de apartament pot filtra compusi organici volatili (COV). Acestea ajuta inclusiv la curatarea aerului din casa, un aer care este de cele mai multe ori mult mai poluat decat aerul exterior.

Care sunt cele mai bune plante de apartament pentru filtrarea aerului?

Aloe (Aloe vera)

Aceast planta suculenta, usor de crescut si iubitoare de soare ajuta la curatarea formaldehidei si benzenului, substante chimice prezente in produsele de curatenie si in vopsea. Aloe este o alegere foarte buna daca aveti o fereastra insorita in bucatarie, mai ales ca planta va poate ajuta si la vindecarea taieturilor si arsurilor.

Planta paianjen (Chlorophytum comosum)

Chiar daca aveti tendinta de a neglija plantele de apartament, sigur nu veti reusi sa omorati aceasta planta extrem de rezistenta. :) Cu o multime de frunze si flori mici albe, planta paianjen combate formaldehida, monoxidul de carbon si xilenul, un solvent folosit in industria de piele, cauciuc si imprimare.

Gerbera (Gerbera jamesonii)

Aceasta luminoasa planta cu flori este eficace la eliminarea tricloretilenei, pe care o puteti aduce acasa de la curatatorie. Este de asemenea un bun filtru pentru benzeni. Asezati aceasta planta in spalatorie sau in dormitor, daca acolo aveti multa lumina.

Limba soacrei (Sansevieria trifasciata ‘Laurentii’)

Aceasta planta este una dintre cele mai bune pentru filtrarea formaldehidei ce se gaseste in produse de curatenie, hartie igienica, tesaturi si produse de ingrijire personala. E bine sa o puneti in baie deoarece se poate dezvolta si cu lumina scazuta si in conditii de umiditate, ajutand la filtrarea poluantilor atmosferici.

Iedera dracului (Scindapsus aures)

O alta planta puternica in combaterea formaldehidei. Este o planta cataratoare cu un ritm de crestere foarte rapid. O puteti pune de exemplu in garaj, pentru a filtra gazele de esapament, cu atat mai mult cu cat ea poate ramane verde chiar daca este pastrata la intuneric.

Crizantema (Chrysantheium morifolium)

Aceste flori ajuta la filtrarea benzenului frecvent intalnit in lipici, vopsele, materiale plastice si detergent. Aceasta planta iubeste lumina, asa ca este recomandat sa ii gasiti un loc aproape de o fereastra deschisa, in lumina directa a soarelui.

Dracaena (Dracaena marginata)

Marginile rosii ale acesteia pot aduce un strop de culoare in casa. Acest arbust poate creste chiar pana la tavan, fiind foarte buna pentru indepartarea xilenului, tricloretilenei si formaldehidei din lacuri si benzina.

Ficus (Ficus benjamina)

Un ficus in camera de zi poate ajuta la filtrarea poluantilor care insotesc de obicei mochetele si mobilierul: formaldehida, benzenul si tricloretilena. Fata de alte plante de apartament, ingrijirea unui ficus poate fi dificila, insa daca il udati corespunzator si are suficienta lumina acesta poate rezista pentru mult timp.

Azalee (Rhododendron simsii)

Aduceti acest arbust cu flori in casa dumneavoastră pentru a combate formaldehida din surse precum placajul sau spuma izolatoare. Deoarece azaleea se simte cel mai bine in zonele reci din casa este o optiune buna pentru imbunatatirea aerului in subsol, daca reusiti sa ii gasiti si un loc luminos.

Acestea sunt doar cateva dintre plantele de apartament ce va pot face ziua mai frumoasa si mai sanatoasa. Si cum beneficiile pentru sanatate si pentru starea noastra generala se extind dincolo de aerul curat si bucuria privirii, nu ezitati sa va cumparati cateva plante de apartament daca nu aveti deja.

Sursa: mnn.com

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>