01Feb

Plante de casa si efectul lor uimitor asupra sanatatii

Postat la 04:00:23 de ioana in:

plante de casaIn schimbul doar a catorva picaturi de apa, frumoasele plante de casa care iti inveselesc pervazul ferestrei sunt si adevarate surse de sanatate pentru tine si familia ta. Se spune ca au nevoie si de iubire si ca simt atunci cand le ingrijesti si cand le vorbesti oferindu-ti, la randul lor, un aer cu adevarat curat, prin eliminarea a 87% din toxinele din aer in 24 de ore, toxine cum ar fi amoniacul, formaldehida, monoxidul de carbon, benzenul sau xilenul (multe dintre acestea provenind chiar din banalele produse de curatare a locuintei).

Oamenii care iubesc si ingrijesc plante de casa sunt mai calmi, mai optimisti si mai fericiti, dovedindu-se de exemplu faptul ca un bolnav la pat care priveste plantele fie in casa, fie pe ferestra, se vindeca mai repede decat unul care priveste un perete alb. Iar beneficiile pentru sanatate si pentru starea noastra generala se extind dincolo de aerul curat si bucuria privirii…

Plante de casabeneficii uluitoare

Plantele te ajuta sa lupti impotriva racelii, reducand riscurile imbolnavirii cu 30% prin cresterea nivelului de umiditate si prin eliminarea prafului si a substantelor daunatoare. De asemenea, o locuinta plina cu plante de casa te poate ajuta sa diminuezi sau sa inlaturi durerile de cap si lipsa de energie.

Plantele sunt esentiale pentru o minte sanatoasa. Atat ingrijirea lor, cat si simpla lor prezenta, dovedindu-se a avea efecte benefice asupra persoanelor care traverseaza perioade dificile sau care sufera de depresie.

Plantele pot contribui la scaderea tensiunii arteriale si a nivelului de stres zilnic. Pot preveni alergiile, in special la copiii expusi de mici contactului cu plante de casa. Si asta pentru ca acestea au efecte benefice asupra intaririi imunitatii si asupra rezistentei generale a organismului, stimulandu-le in pus si creativitatea. Mai mult, daca exista fumatori in casa, plantele sunt foarte utile, avand capacitatea de a elimina chimicalele lasate in aer de fumul de tigara.

Plantele imbunatatesc capacitatea cognitiva, stimuleaza imaginatia, inventivitatea si mai ales iti confera o stare generala de bine, inlaturand oboseala. Din acest motiv, plantele dintr-un birou cresc productivitatea si inlatura lipsa de energie.

Plante de casa pentru o viata frumoasa

Sa nu mai vorbim de faptul ca o banala plantuta poate deveni un prieten de nadejde! :) Cum asa? Simplu: nu-ti va divulga niciodata secretele si unde mai pui ca te va asculta neobosita atunci cand vei avea nevoie sa-ti impartasesti gandurile cuiva. ;)

Asadar, invioreaza-ti casa cu ghivece colorate si du-ti cateva plante si la locul de munca, pentru ca buna dispozitie sa te urmareasca peste tot!

Sursa: doarnatural.ro

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>