06Aug

Produsele cosmetice sau toxinele de pe pielea noastra

Postat la 04:00:41 de ioana in:

produsele cosmeticeEste camera noastra de baie plina cu toxine? Este trusa de machiaj un „cocktail” de produse chimice care v-ar putea face rau? ¨Da¨ este cel mai probabil raspunsul la ambele intrebari! :O Cel mai sigur mod de a afla daca sunteti bombardati cu toxine este sa verificati lista de ingrediente de pe produsele cosmetice, fie ele sapunuri, sampoane, deodorante, parfumuri, sau orice alte cosmetice. Daca veti gasi cel putin unul din ingredientele din lista de mai jos, atunci fiti siguri ca exista si posibilitatea de a va intoxica!

Ingredientele nocive din produsele cosmetice

  • Formaldehida – Combinat cu apa, acest gaz toxic este folosit ca si dezinfectant, fixativ, bactericid si conservant in deodorante, sapunuri lichide, lac de unghii si sampoane. Testele au aratat ca acest gaz poate duce la aparitia cancerului pulmonar. Substanta poate deteriora ADN-ul, are ca efect iritarea ochilor, iritarea tractului respirator superior si poate provoca astm si dureri de cap. De altfel, acesta este interzis in Japonia si in Suedia, tari recunoscute pentru faptul ca isi respecta cetatenii…
  • Ftalati – Ei sunt o familie de plastifianti industriali deja interzisi in UE, utilizati la producerea de jucarii din plastic, dar sunt inca prezenti in spray-uri pentru par, parfumuri si lacuri de unghii. Ei pot fi absorbiti prin piele, inhalati ca vapori si ingerati din alimente contaminate. Studiile au demonstrat ca acestia pot deteriora ficatul, rinichii, plamanii si organele de reproducere.
  • Parabenii – se gasesc in unele paste de dinti, creme hidratante si deodorante, fiind folositi sub forma de conservanti. Cercetarile efectuate sugereaza ca parabenii din deodorante pot cauza cancer la san.
  • Lauril sulfat de sodiu (SLS)  – este unul dintre ingredientele principale folosite in aproape fiecare sampon, spuma de baie, sapun lichid, etc., desi este cunoscut ca iritant al pielii. SLS opreste cresterea parului, poate provoca cataracta la adulti si poate cauza infectii ale tractului urinar.
  • Toluenul – este un solvent comun gasit in lacuri de unghii, geluri de par si parfumuri. Aceasta este o neurotoxina si poate afecta ficatul, poate perturba sistemul endocrin si poate provoca astm.
  • Talc – folosirea lui prezinta un risc crescut de cancer ovarian şi de tulburări generale ale tractului urinar.
  • Xilen – se regaseste sub denumirea de xytol sau dimethylbenzene pe sticlele de lac de unghii. El poate afecta ficatul, este narcotic in concentratii ridicate si poate cauza iritarea pielii si a tractului respirator.
  • Aluminiul – se gaseste in cele mai multe deodorante si are legatura cu aparitia bolii Alzheimer.
  • Triclosan – se gaseste in deodorante, cosmetice, paste de dinti, apa de gura, gel dezinfectant pentru maini si detergenti de vase. In combinatie cu apa formeaza dioxina, o substanta toxica, cancerigena.

Ce am mai putea adauga, decat mare atentie la produsele cosmetice utilizate!

Sursa: foodmatters.tv

Nu uitati sa dati LIKE pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu ultimele noutati, promotii, concursuri, retete si sfaturi direct din natura. Multumim! :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>