07Feb

Protejeaza-ti inima cu suc de mere

Postat la 06:27:46 de ioana in:

O portie de suc de mere pe zi te poate scuti de o excursie la cardiolog! Aceasta este afirmatia cercetatorilor bazata pe mai multe studii de specialitate.

suc de mereO echipa de cercetatori de la Scoala de Medicina UC Davis din SUA a descoperit ca un consum constant de suc de mere poate incetini procesul care duce catre bolile de inima. Compusi denumiti fitonutrienti prezenti in sucul de mere actioneaza reducand colesterolul daunator pentru organism – LDL. De ce este LDL-ul daunator? Pentru ca atunci cand se oxideaza sau se deterioreaza in sange, acesta se acumuleaza de-a lungul peretilor arterelor coronare si provoaca arteroscleroza (o ingrosare periculoasa a arterelor).

Consumul de suc de mere reduce riscul aparitiei bolilor de inima?

Studiile anterioare au aratat deja ca un consum frecvent de fructe si legume este asociat cu reducerea riscului de boli coronariene. Insa acesta este primul studiu clinic realizat tocmai pentru a observa beneficiile compusilor activi din sucul de mere si din mere.

Desi cercetatorii se asteptau sa obtina rezultate pozitive legate de consumul de suc de mere, ei au fost absolut surprinsi de rapiditatea cu care acestea au aparut, efecte benefice fiind observate dupa numai sase saptamani.

Un aport moderat de suc de mere are potentialul de a reduce factorii de risc pentru boli de inima intr-o perioada destul de scurta de timp. Aceasta schimbare din dieta ar putea juca un rol important intr-o dieta sanatoasa pentru inima.

Rezultatele studiului  privind consumul de suc de mere

In timpul studiului clinic desfasurat de-a lungul a 12 saptamani, 25 de adulti sanatosi, barbati si femei,  au adaugat in dieta lor zilnica fie 300 ml de suc de mere 100% natural, fie doua mere. In fiecare zi timp de sase saptamani, jumatate dintre participanti a baut suc de mere 100% natural, in timp ce cealalta jumatate a consumat mere cu tot cu coaja.

Mere sau suc de mere? Mere SI suc de mere!

Dupa sase saptamani, subiectii au schimbat grupurile. Fiecare participant a pastrat o inregistrare detaliata a alimentelor consumate, in timp ce cercetatorii au monitorizat greutatea subiectilor pe toata perioada de studiu de 12 saptamani. Nu au existat diferente semnificative intre subiecti in ceea ce priveste aportul de grasimi alimentare, colesterol, carbohidrati, zahar sau calorii.

In plus, s-a masurat la un interval de 6 saptamani cat a durat pentru colesterol sa se oxideze odata expus la anumite substante chimice. O intarziere mai mare a inceputului de oxidare este asociata cu un risc redus de boli de inima. Dupa sase saptamani, timpul de latenta a crescut cu 20% in randul celor care au consumat suc de mere. Merele au demonstrat de asemenea beneficii pentru sanatate, insa nu cu un efect la fel de dramatic.

In concluzie, o dieta bogata in fructe si legume este extrem de importanta. Conform specialistilor, cinci portii de fructe si legume consumate in fiecare zi, incluzand suc de mere, va aproviziona organismul cu o doza imporanta de antioxidanti puternici.

Sursa: Journal of Medicinal Food

Afla mai multe despre beneficiile sucului de mere!
Afla mai multe despre Sucul de mere Valea Mare!


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 Responses to Protejeaza-ti inima cu suc de mere

 1. Ionela says:

  sucul asta Valea Mare e bun-bun-bun!

 2. Larisa says:

  Tocmai a venit un coleg la noi in birou cu o cutie de suc de mere Valea Mare!! F.f.f. bun!! Bravo Valea Mare, sa vezi ce voie buna e in birou!!! :)

 3. Stefania says:

  Iuuubbbbbeeeeeeeesssccc sucul Valea Mare!!! Bravo!

 4. Daniel says:

  Sint un mare fan al sucurilor voastre de mere! f.f.f. bune!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>