05Mar

De ce ar trebui sa consumi prune uscate? Sanatatea oaselor

Postat la 08:46:39 de georgiana in:

prune-uscateO dieta care contine prune uscate este una pe care ar trebui sa o iei cu siguranta in calcul, mai ales daca ai o varsta inaintataComparativ cu alte fructe uscate, prunele sunt singurele care sprijina densitatea osoasa, prevenind fracturarea si osteoporoza.

Desi, in cadrul cercetarilor efectuate, au fost testate mai multe fructe, incusiv smochine, curmale, capsuni si stafide, niciunul nu s-a apropiat cat de cat de efectele pe care le au prunele uscate.

Cercetarea, care a avut loc la Oklahoma State University, a testat 2 grupuri de femei aflate la menopauza. Primul grup, format din 55 de femei au fost rugate sa consume 100 g prune pe zi, adica aproximativ 10 frucute, timp de 12 luni, iar al doilea grup a fost rugat sa consume alt tip de fructe uscate, pe aceeasi perioada de timp. Ambele grupuri au primit si o cantitate zilnica de calciu si vitamina D.

In urma cercatarii, s-a constatat ca femeile care consumasera prune aveau un nivel crescut de minerale in oase si in coloana vertebrala.

Motive pentru care ar trebui sa consumi mai multe prune uscate

Pa langa faptul ca mentin santatea oaselor, prunele uscate mai au urmatoarele calitati:

1. Protejeaza impotriva obezitatii si a diabetului de tip 2. Fibrele pe care le contin stabilieaza nivelul de zahar in sange, iar faptul ca sunt satioase te impiedica sa iei mese bogate caloric.

2. Lupta impotriva cancerului. Fitonutrientii pe care ii contin duc la oxidarea colesterolului rau, deci la prevenirea bolilor cronice. Prunele, atat cele in stare naturala, cat si cele uscate, inlatura radicalii liberi si bolile cardiovasculare.

3. Sunt o sursa excelenta de vitamina C. Prunele ajuta la absorbtia fierului, asta datorita cantiatii de vitamina C pe care o contin. Tot vinamina C pastreaza tineretea prin protejarea tesutului epidermic si formarea colagenului.

In plus, exista nenumarate retete delicioase pe care le puteti incerca, inclusiv retete traditionale romanesi ;)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>