22Feb

Pulpe de curcan cu mere caramelizate

Postat la 05:51:10 de ioana in:

pulpe de curcan cu mere caramelizateAsa cum te-am obisnuit la Valea Mare, iti prezentam o noua reteta excelenta pentru a-ti impresiona familia. Este vorba despre pulpe de curcan la cuptor insa nu cu varza acra calita, asa cum probabil te asteptai, ci cu… mere caramelizate! Dupa cum vezi, poti folosi mere si suc natural de mere nu numai pentru a preparara deserturi delicioase, ci si pentru o gama variata de preparate culinare.

De ce ai nevoie pentru a pregati pulpe de curcan cu mere caramelizate?

  • 3 pulpe superioare de curcan (preferabil fara os si fara piele)
  • frunze de menta, maghiran, cimbru, salvie (de preferinta proaspete)
  • 6 catei de usturoi
  • 1 pahar cu vin alb (eu am folosit vin de mere facut in casa, adica cidru)
  • 1 pahar cu apa
  • sare, piper, boia dulce
  • ulei de masline
  • 6 mere potrivite ca marime
  • 4 linguri de zahar brun

Reteta pulpe de curcan - mod de preparare

Nu avem nevoie de pulpe de curcan umede, asa ca dupa ce le spalam le si uscam cu un servet, iar apoi le crestam si le impanam cu usturoi. Le ungem cu ulei, sare, boia si piper. Tocam menta, maghiranul, cimbrul, salvia si le punem intr-o farfurie. Acest savuros amestec de condimente proaspete este perfect pentru pulpe de curcan, asa ca le tavalim bine prin el si apoi le asezam intr-o tava unsa cu ulei de masline.

Adaugam peste pulpe vinul (cidrul de mere), apa si cativa catei de usturoi zdrobiti. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si o bagam in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius.

Intre timp, pregatim merele: le spalam, le scoatem cotorul si apoi le taiem rondele. Intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline, se adauga zaharul brun si apoi se pun merele care se rumenesc pe ambele parti pana cand se caramelizeaza (capatand o culoare maro aurie). Se scot apoi pe o farfurie.

pulpe de curcan cu mere caramelizateDupa ce au trecut aproximativ 45 minute, descoperim tava si intoarcem friptura de curcan. O mai lasam inca 20 de minute (nu uita sa incearci cu furculita daca este facuta carnea) si apoi asezam de jur imprejurul ei feliile de mere caramelizate. Odata ce friptura de pulpe de curcan s-a rumenit, este gata! Se serveste taiata felii langa merele caramelizate si se savureaza cu o deosebita placere. :)

Beneficiaza la maxim de gustul delicios al acestei fripturi de curcan alaturi de un pahar cu Suc de mere Valea Mare sau chiar cu un cidru de mere rece!

Nu uita sa dai ¨like¨ si pe pagina de Facebook a Valea Mare pentru a fi la curent cu noutati, retete sau sfaturi direct din natura: http://www.facebook.com/valeamare. Multumim!

Pofta buna si nu uita sa ne scrii parerea ta :)


Da de stire pe: | Altele | Email: | Utile:

Articole similare despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 Responses to Pulpe de curcan cu mere caramelizate

  1. Sanda says:

    Super! Iubesc Valea Mare

  2. Ionela says:

    Mmmm…delicios!

  3. Zazuza says:

    excelenta reteta, mere folosesc si eu la fripturi, iar salvia sa un gust deosebit! azi am postat si eu tot curcan si e si niste salvie pe-acolo, asa ca gand la gand cu bucurie :)! minunata reteta asta, de notat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>